Hlavní obsah

Pod náklaďákem v Brně se propadla silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hodně nepříjemný zážitek má za sebou řidič nákladního auta, pod kterým se v pondělí před polednem zcela nečekaně propadla vozovka na ulici Poříčí v Brně. Auto zůstalo zaklíněné zadní nápravou v hluboké kaverně. Teprve po jeho vyproštění bude jasné, jak moc velká díra se pod vozovkou nachází.

Foto: Policie ČR

V Brně se pod náklaďákem propadla silnice

Článek

Energetici museli nejprve odpojit vedení vysokého napětí, které bylo pod povrchem. Jeden z domů je tak bez elektřiny.

„Vůz byl naložený nápoji, ty jsme vyskládali, abychom jej odlehčili. Zajistili jsme jej také proti dalšímu propadání. Nyní čekáme na došetření nehody ze strany policie a pak budeme moci přistoupit k vyproštění vozu,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška s tím, že na místě zasahovali i plynaři, možný únik plynu se ale nepotvrdil.

V Chebu se propadla silnice, v jámě skončilo auto taxislužby

Krimi

Jak hluboká kaverna se pod povrchem skrývá, zatím není podle hasičů úplně jasné.

„Odhaduji, že by mohla mít i tři metry na hloubku a určitě zasahuje přes jeden jízdní pruh. Možná i přes ten druhý, ale to uvidíme, až bude auto vyproštěné. Pak se pozná i to, jestli nedošlo k poškození inženýrských sítí,“ dodal mluvčí.

Policisté ukončili vyšetřování nehody. Škoda byla předběžně odhadnuta na 800 tisíc korun, jak potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám