Hlavní obsah

Obžaloba: Při znásilnění si s obětí udělal selfíčko a poslal ho jejímu příteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženu si měl při brutálním znásilnění natáčet na mobil pak si s ní udělat selfíčko, které poslal jejímu příteli. Případ z předloňského prosince začal ve středu projednávat Krajský soud v Plzni. Státní zástupkyně navrhuje Janu K. (35) sedm let vězení a k tomu ochranné sexuologické léčení.

Obžalovaný Jan K. u Krajského soudu v Plzni Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

K nedobrovolnému sexu mělo dojít v bytě 23leté ženy, kam za ní obžalovaný přišel na návštěvu.

„Při loučení poškozenou obejmul a následně zatlačil do obývacího pokoje, kde ji povalil na postel a pokusit se svázat lepicí páskou. Když se žena bránila a prosila, aby toho nechal, chytil ji pod krkem a začal rdousit do doby, než začala upadat do bezvědomí a přestala se bránit,“ uvedla státní zástupkyně.

Pak podle obžaloby Jan K. ženu svázal, zaklekl a začal masturbovat, přičemž si ji natáčel na mobilní telefon. „Poškozenou chytl za vlasy a zvedl hlavu tak, aby se dívala do kamery telefonu. Přitom se jí snažil vložit svůj úd do úst a konečníku. Poté obžalovaný vytáhl z kalhot pásek a ženu začal mlátit přes stehna a hýždě,“ popisovala dále žalobkyně.

Skončila v péči psychiatrů

To ale nebylo ze strany násilníka vše. „Následně vzal koště, kdy na jeho konce přivázal nohy poškozené a začal ji znovu bít páskem. Poté na její mobilní telefon pořídil selfie fotografii, kterou poslal jejímu příteli,“ upozornila státní zástupkyně s tím, že žena skončila v péči psychiatrů. Dodnes má psychické potíže v důsledku traumatizujícího zážitku a je stále v pracovní neschopnosti. Po násilníkovi požaduje jako odškodné za nemajetkovou újmu 300 tisíc korun.

Obžalovaný muž před soudem řekl, že akt byl dobrovolný. „Jo, byla svázaná, chytil jsem ji pod krkem a dostala na zadek. Ale nebylo to poprvé. Měli jsme spolu kamarádsko-milenecký vztah. Věděla, že mám rád tvrdý sex, a nikdy mi neřekla, že by jí to vadilo nebo že by to bylo přes čáru,“ tvrdil Jan K., který má sám rodinu s malým dítětem.

Ten den podle svých slov přišel za poškozenou vyjasnit další fungování jejich vztahu, který den předtím žena ukončila.

„Když jsem odcházel a loučili jsme se, tak jsme se začali líbat a skončili v posteli. Sex probíhal dobrovolně až do doby, kdy jsem začal natáčet a pak poslal tu fotku. To byla moje chyba. V tu chvíli jsem vycítil změnu v jejím chování. Proto jsem toho nechal a z bytu odešel,“ uzavřel Jan K.

Soud bude pokračovat výslechy svědků a znalců.

Extrémně brutální znásilnění šokovalo Francii. Zhroutili se i lékaři

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám