Hlavní obsah

Narkoman a žebrák. Místní promluvili o podezřelém z vraždy dítěte na hradeckém nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Desítky policistů pátraly ve čtvrtek večer po pachateli vraždy dítěte, k níž došlo zhruba o půl šesté v prostoru hlavního vlakového nádraží v Hradci Králové. Vraha (32) policisté dopadli během hodiny. Vzhledem k tomu, že vyšetřování je teprve na počátku a obětí osoba mladší patnácti let, neuvolnila ale policie zatím mnoho informací. Podle sdělení místních pachatel často v okolí nádraží žebral a zřejmě užívá drogy.

Foto: Ludmila Žlábková, novinky.cz

Nádraží v Hradci Králové zažilo ve čtvrtek dramatické okamžiky

Článek

„Toho vraha jsem znala z dřívějška, je to asi patnáct let. Přišel mi jako normální kluk, byl v pohodě, celkem i hodný. Pak jsem ho několik let neviděla, snad byl ve vězení. A asi se tam zbláznil. Když jsem ho pak po iks letech potkala, bylo na něm vidět, že není v pořádku. Bydlím v centru města, tak jsem ho viděla víckrát, ale jen jsem kolem něho prošla nebo ho viděla na protějším chodníku. Pokaždé byl se svou matkou. V létě třeba nosil dámské oblečení, ale ne proto, že by byl trans, ale prostě proto, že to v hlavě nemá v pořádku,“ řekla Novinkám žena z Hradce Králové, jejíž totožnost redakce zná, ale nepřála si být jmenována.

Naposledy ho viděla ve středu, den před tragickou událostí, z autobusu.

Vražda kvůli cigaretě?

„Byl to feťák. Říká se, že ten incident byl skrz cigaretu a marihuanu. Ale samozřejmě jsem u toho nebyla, to je, co se povídá. Toho chlapce mi je strašně líto. Znám od vidění jeho rodinu,“ dodala žena.

Kvůli vraždě, k níž došlo mezi kolejišti mimo nástupní místa, byl na stanici přerušen provoz vlaků, nejezdily víc než hodinu.

„K násilnému trestnému činu došlo okolo půl šesté podvečerní. Po pachateli pátraly desítky policistů. Varovali jsme občany, aby se ho nepokoušeli sami zadržet, protože mohl být ozbrojen pravděpodobně nožem. Během hodiny se nám ho podařilo zadržet v jeho bydlišti v Hradci Králové. Provoz vlaků byl ihned po činu zastaven a obnoven okolo 18:45,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Muž zadržený v Hradci Králové je podezřelý z vraždy dítěte. Zaútočil na nádraží

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám