Hlavní obsah

Muž zadržený v Hradci Králové je podezřelý z vraždy dítěte. Zaútočil na nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Policie v Hradci Králové dopadla dvaatřicetiletého muže, který je podezřelý z vraždy dítěte na místním hlavním železničním nádraží. Po pachateli policie pátrala od čtvrteční půl šesté večerní. Jak uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová, muže ozbrojeného nožem se podařilo zadržet před půl sedmou v místě jeho bydliště v Hradci Králové.

Foto: Ludmila Žlábková, novinky.cz

Hodinu a půl po začátku zásahu již byl na hradeckém nádraží klid

Článek

„Jedná se o podezření z trestného činu vražda, kdy podezřelou osobou je dvaatřicetiletý muž a poškozenou osoba mladší 15 let,“ uvedla policie na síti X s tím, že pachatele zadržela hodinu po činu.

Vraždu muž podle policie spáchal kolem 17:30 v kolejišti. „Nikdo jiný zraněn nebyl,“ řekla ČTK mluvčí Kormošová.

Podle sdělení svědka, který místem v době policejní akce projížděl v autobuse hromadné dopravy, bylo v oblasti velké množství policistů, včetně zásahovky. Kvůli pachateli byl dokonce zastaven od 17.40 hodin provoz na železnici. Před sedmou hodinou se ale vlaky zase rozjely.

V době, kdy pachatel prchal, panovala obava, aby někoho nezranil. Policie proto varovala občany, aby se ho nepokoušeli zadržet.

Pobodaný v kolejišti?

Jak uvedly České dráhy při oznámení omezení provozu, podezřelý člověk se měl schovávat v prostoru kolejiště.

Podle informací Novinek zprvu vše nasvědčovalo tomu, že se v kolejišti nachází člověk sražený vlakem. Později se ale ukázalo, že jde o člověka s bodným zraněním. Následně se rozjelo pátrání po pachateli.

Pobodání školačky v Brně: Policie obvinila muže z pokusu o vraždu dítěte

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám