Hlavní obsah

Muži zasunuli větev do konečníku. Dvojice půjde do vězení a musí zaplatit milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za brutální napadení muže u Nebílov na Plzeňsku poslal Krajský poslal v Plzni do vězení na 6,5 roku Karla L. (23) a jeho známého Lukáše M. (26) na pět let. Dvojice podle rozsudku loni v červenci nejprve zmlátila 40letého muže a pak mu Karel L. opakovaně strčil do řitního otvoru větev, přičemž došlo k protržení močového měchýře.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Soud je uznal vinnými z těžkého ublížení na zdraví. Kromě nepodmíněného trestu musí jako nemajetkovou újmu zaplatit poškozenému téměř milion korun,“ uvedla mluvčí soudu Jana Rubášová.

Po útoku pak nechali obžalovaní zraněného muže bez pomoci. Ten se ještě snažil dojít domů do sousední vesnice, což nedokázal, a uprostřed cesty zůstal nemohoucně ležet na zemi.

Přivolal si pomoc a později skončil na operačním sále, kde mu lékaři zjistili vážně poraněný močový měchýř, což byl podle znalců důsledek průniku větve konečníkem.

Obrali ho o mobil a zasunuli mu do konečníku větev. Dvojici z Plzeňska hrozí 12 let vězení

Krimi

Incident se odehrál loni v červenci nad ránem po skončení vesnické zábavy. Podle obžaloby se dvojice chtěla zmocnit mobilu, který měl poškozený muž u sebe a který patřil opilé dívce ze zábavy. „V úmyslu zmocnit se mobilního telefonu vzal Lukáš M. poškozeného do kravaty, povalil jej na zem, sedl na něj a opakovaně ho udeřil do obličeje. Karel L. pak muže udeřil do hlavy, kopl do břicha, stáhl mu kalhoty a dvakrát mu větší silou zavedl do řitního otvoru větev,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

U soudu vypovídal jen Lukáš M. „Telefon chtěl vrátit jen jí, ale ona spala v autě. Začali jsme se dohadovat, já uklouzl a upadl, on padl vedle mě. Držel jsem mu ruce a řvali jsme na sebe. Pak mu spoluobžalovaný dal pěstí. S tím jsem nechtěl nic mít, vrátil jsem se k autu,“ řekl Lukáš M.

Rozsudek není pravomocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám