Hlavní obsah

Obrali ho o mobil a zasunuli mu do konečníku větev. Dvojici z Plzeňska hrozí 12 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojici mužů, kteří loni v červenci na Plzeňsku údajně napadli a těžce zranili jiného muže, čeká soud. Státní zástupkyně na muže podala obžalobu pro zločin loupeže, za což jim hrozí až 12 let za mřížemi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál loni v červenci nad ránem po skončení koncertu. Do sporu se kvůli mobilnímu telefonu dostala trojice mužů. Mobil, který měl napadený u sebe, údajně patřil někomu jinému.

Dvojče chránil. Pak mu měl obstarat smrtící opiát

Krimi

„V úmyslu zmocnit se tohoto telefonu měli obžalovaní opakovaně poškozeného udeřit do hlavy, obličeje a břicha a následně mu zavést do řitního otvoru větev,“ popsala skutek mluvčí plzeňského krajského soudu Jana Rubášová.

Po útoku pak podezřelí nechali zraněného muže bez pomoci. Ten se ještě snažil dojít domů do sousední vesnice, což nedokázal a uprostřed cesty zůstal nemohoucně ležet na zemi.

Přivolal si pomoc a později skončil na operačním sále, kde mu lékaři zjistili vážně poraněný močový měchýř, což byl podle znalců důsledek průniku větve konečníkem.

Státní zástupkyně navrhla uložit obžalovanému K. L. trest 7,5 roku do věznice s ostrahou a druhému z mužů L. M. o rok méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám