Hlavní obsah

Muži v Ostravě vadil štěkot psů, tak upekl otrávené pamlsky. Při kladení ho natočila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doma pekl návnady pro psy s hřebíky, se špendlíky a jedem na krysy, které pak rozhazoval kolem panelového domu v Ostravě-Dubině, kde bydlel. Policie nyní téměř 60letého muže obvinila z týrání zvířat. Hrozí mu až pět let vězení.

Muže v akci natočila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jak samotné prověřování ukázalo, dnes už obviněný muž měl minimálně ve čtyřech případech před i za domem rozházet otrávené pamlsky, protože tím údajně chtěl vyřešit problém štěkajících psů,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že případem se policisté zabývali od letošního ledna, kdy prověřovali několik oznámení o možné otravě psů v okolí jednoho panelového domu. Na základě výslechů a kamerových záznamů pak začali podezírat jednoho z nájemníků domu.

Foto: Policie ČR

Návnada s hřebíky

Muž nejdříve připravil malé masové pamlsky, do kterých zapékal drobné hřebíky a granule jedu na hlodavce. Následně je rozházel po zemi okolo domu. Muž se při výslechu ke svému jednání doznal.

„Ze závěrů krajské veterinární správy vyplynulo, že v návnadách byla látka, která narušuje srážlivost krve v organismu. Pozření návnad tak mohlo psy skutečně zabít,“ upřesnila Michalíková.

Žena nalíčila na psy hřebíky v uzenině. Vadily jí jejich exkrementy

Krimi

Podotkla, že nebezpečné je zvláště to, že příznaky se můžou projevit v závislosti na množství pozřeného jedu a velikosti psa až se zpožděním jednoho až sedmi dnů. „Pokud by došlo k poškození vnitřních orgánů ostrým předmětem, mohlo by zvíře uhynout ve velkých bolestech v důsledku vnitřního krvácení,“ vysvětlila mluvčí.

Především díky pohotovým reakcím majitelů psů, kteří okamžitě vyhledali veterinární pomoc, ale nakonec žádné zvíře po pozření těchto návnad neuhynulo.

Policie v souvislosti s případem apeluje na majitele domácích mazlíčků, aby byli při jejich venčení obezřetní a kontrolovali, co jejich zvíře chce pozřít. Nástraha také může být nebezpečná i pro děti.

Ve Slavkovském lese zřejmě kdosi otrávil samici orla mořského. Její mládě v hnízdě uhynulo

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám