Hlavní obsah

Muži si objednali sex, místo radovánek prostitutky oloupili

Brno

Čtyři muži na dvě ženy. Tak vypadal nerovný souboj, ke kterému došlo v jednom z brněnských privátů. Muži se nejprve objednali s tím, že by měli zájem o sexuální služby, místo radovánek ale jednu prostitutku zbili, hrozili jí nožem a nakonec ji obrali o padesát tisíc korun. Ze čtyř pachatelů se podařilo dopadnout jen jediného, který u brněnského soudu dostal tři roky vězení.

Muž obžalovaný z přepadení prostitutkyVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

K útoku došlo podle spisu na konci loňského roku. Když falešnému zákazníkovi otevřela jedna ze dvou žen dveře, nahrnula se do bytu čtveřice mužů a začala hned prohledávat tašky v předsíni.

„Jednu z poškozených natlačili do kuchyně, kde ji jeden z útočníků praštil, až spadla na zem. Ženě pak kroutil rukama a nohama, přičemž se dožadoval vydání peněz. Nakonec si řekl o nůž a ten přiložil poškozené ke krku,“ popsal řádění soud.

Po hrozbě nožem už se žena přestala bránit a útočníkům vydala šedesát tisíc korun. Když je prosila, aby jí něco nechali, neboť se stará o malé dítě, hodili jí na stůl prázdnou peněženku a stokorunu. Poté v klidu odešli.

V hotelu na pražském Žižkově útočník pobodal hledaného muže a utekl

Krimi

Ze čtyř chytili jednoho

Policistům se podařilo dopadnout jediného útočníka, před soudem tak stanul jen dvacetiletý Jurij Madiar. Marně se dušoval, že při přepadení jen stál v chodbě, nic neviděl, nic neslyšel a vlastně ani nevěděl, jak se na místě ocitl.

Brněnský městský soud mu to ale neuvěřil i proto, že přepadené jej bezpečně poznaly, a navíc to byl on, kdo svému kumpánovi podával nůž. Za loupež a porušování domovní svobody dostal tři roky vězení, proti trestu se ale odvolal.

„Já jsem tu jen pracoval a sportoval. U soudu jsem nic z výpovědi poškozených nerozuměl, byl jsem úplně mimo psychicky, pak jsem ani nemohl věřit tomu, jak to dopadlo. Byl jsem jen bílý kůň těch borců. Žádný nůž jsem nepodával, jen jsem stál na chodbě a nic nedělal. Možná ty holky chtěly vydělat, tolik peněz tam nebylo. Mám rodinu na Ukrajině, potřebují prachy,“ snažil se přesvědčit soud ke shovívavosti.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Muž obžalovaný z přepadení prostitutky

Senát se soudcem zpravodajem Josefem Tatíčkem ale zůstal neoblomný. „Čtveřice mužů šla v přesile do privátu, kde byly dvě ženy. Bylo tam přímé fyzické násilí, a když poškozená prosí, aby jí nechali nějaké peníze, ostentativně jí hodí na stůl sto korun. Obžalovaný bezostyšně okrádal své spoluobčany, a ještě v přesile. Trest je ještě mírný, hrozilo mu až deset let, a také mohl být vyhoštěn, protože není v zájmu České republiky, aby tady pobývali lidé jako on,“ vyprovodil mladíka soudce Tatíček.

Pět žen, denně 1600 korun od každé. Police obvinila muže z kuplířství

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám