Hlavní obsah

Muž v Ostravě spadl ze střechy na auto, na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U dvou vážných pracovních úrazů, pádů z výšek, zasahovali během úterka záchranáři ze severu Moravy a Slezska. Zatímco prvního těžce zraněného převezli do nemocnice, druhý na následky zranění zemřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sanitka (ilustrační foto)

Článek

Nejprve vyrazili záchranáři krátce před 10:30 hodinou do Horní Suché na Karvinsku, kde spadl z pracovní plošiny z výšky asi osmi metrů 42letý muž.

„Pacient byl při vědomí a komunikoval, jeho stav se však velmi rychle zhoršoval, až došlo k selhání krevního oběhu. Posádky zahájily resuscitaci, kterou se jim podařilo za podpory léků a přístrojové techniky obnovit činnost srdce,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že lékař zjistil u muže mnohočetná poranění. „Pacient byl do Fakultní nemocnice Ostrava transportován v kritickém stavu,“ doplnil.

Dítě na stadionu v Říčanech srazila rolba, museli ho oživovat

Krimi

O dvě a půl hodiny později zasahovali záchranáři v Ostravě, kde při práci na střeše spadl z výšky asi deseti metrů na zaparkované auto šestatřicetiletý muž.

„Postižený nejevil v okamžiku příjezdu posádky žádné známky života. Záchranáři zajistili jeho dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, vstup do kostní dřeně pro podávání léků, a zahájili nepřímou srdeční masáž. Poranění hlavy, trupu a končetin, která utrpěl, však byla neslučitelná se životem a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt,“ informoval Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám