Hlavní obsah

Mladík se bude léčit kvůli osahávání sestřenice na koupališti. Dohlížet na něj bude matka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohodou o vině a trestu skončil v úterý ve Zlíně soud s čtyřiadvacetiletým mladíkem ze Zlínska. V létě loňského roku měl osahávat tehdy jedenáctiletou sestřenici na koupališti v jedné z obcí na Kroměřížsku.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Násilím donutil k pohlavního styku nezletilou dívku. Na koupališti ji strhl k sobě na deku a opakovaně a proti její vůli ji přes plavky osahával na prsou a genitáliích. Když se chtěla vymanit ze sevření a utéct, stahoval ji obviněný zpět na deku,“ přiblížil předseda senátu Krajského soudu ve Zlíně Radomír Koudela.

Muž se měl sexuálně ukájet nad mentálně postiženým dítětem, žalobce žádá 6 let

Krimi

Trestem pro mladého muže bude nástup do psychiatrického léčení, které absolvuje v ambulantní formě. „I když jde o zločin znásilnění, upouští se od potrestání. Jiné případné tresty by nesplňovaly základní zásady účelu trestu. Je zde hlavně nutnost ochranného psychiatrického léčení,“ vysvětlil soudce.

Soud podle něj nemá obavy, že by se obviněný dopouštěl do budoucna obdobného či jiného jednání. Dohlížet na něj bude především jeho matka. „Vaše maminka s vámi určitě tento případ rozebrala, včetně dohody o vině a trestu. Dejte si pro příště pozor, ať už se nic takového neopakuje. Mohlo by to pro vás skončit mnohem hůř, například ústavní léčbou,“ apeloval na obviněného mladíka soudce.

Samotný mladík reagoval jen jednoslovně, většinou pouze přitakával slovem „ano“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám