Hlavní obsah

Mami, už dost! Děti v Hodoníně křičely na matku, která před nimi ubodala jejich otce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

K rodinné tragédii došlo letos v polovině února v jednom z bytů v Hodoníně. Po notné konzumaci alkoholu se tam do sebe pustili přímo před malými syny jejich otec a matka. Žena nakonec popadla nůž a nehledě na vyděšené děti svého druha ubodala. Za vraždu jí teď u brněnského krajského soudu hrozí až 18 let vězení.

Soud s ženou obžalovanou z toho, že ubodala otce rodinyVideo: Novinky

 
Článek

„Obžalovaná po předchozím požití alkoholu a po vzájemném napadání za přítomnosti dvou malých synů bodla svého podnapilého druha nožem s čepelí dlouhou dvacet centimetrů. Zasadila mu šest bodnořezných ran, z toho dvě byly smrtelné,“ popsal čin v obžalobě státní zástupce Robert Hanuš s tím, že rány zasáhly krk, hrudník i hlavu.

Samotná žena předstoupila před trestní senát v čele s Alešem Novotným v slzách. „Souhlasím se vším, pane soudce, přiznávám svou vinu, ale nesouhlasím s tím, že to byla vražda,“ nešťastně vzlykala.

„Já si to celé ani nepamatuju. Vím, že přítel mi řekl, že má konečně práci a že to oslavíme, mohl to být nový začátek. Všechno bylo v pohodě, povídali jsme si, popíjeli, smáli se, domlouvali jsme se, co budeme dělat o víkendu, jak budeme grilovat. Ráno jsme dopili zbytek alkoholu a přítel šel vyvenčit psa,“ popsala žena před soudem okamžiky před tragédií.

Kolegu z práce ubodal u Prahy třemi ranami, dostal osm let

Krimi

„Pak už si pamatuju jen to, jak mě držel za vlasy a řval na mě. Pak tam byli policajti a křičeli, ať se vzdám a dám ruce nahoru. Ještě si vzpomínám na křik dětí a že jsem zahlédla přítele, ale nevěděla jsem, co se stalo. Já opravdu nevím, co bylo předtím,“ vypovídala žena mezi slzami.

Soudce Novotný proto sáhl k přečtení výpovědi, kterou žena učinila krátce po činu. V ní popsala, jak ji přítel, když se napil, bil a urážel.

„Byl to skvělý partner, když byl střízlivý. Když byl napitý, tak mě mlátil, i když jsem byla těhotná. Ale v poslední době mně hodně pomáhal, synové ho milovali, byl skvělý táta. Nevím, proč jsem ho neopustila, milovala jsem ho,“ vypověděla po činu.

Spolubydlícímu vrazil nebozez do zad, pak ho ubodal. Dostal 11 a půl roku

Krimi

Osudný den se prý opilý muž po kolikáté už uchýlil k násilí. „Řval na mě a praštil mě do hlavy. Držel mě za vlasy, hrozně to bolelo. Za vlasy mě vytáhl jako hadrovou panenku, pamatuju si tu bolest a pak už vidím jen žlutou rukojeť a krev. Kluci tam stáli a křičeli: Mami už dost! Pak jsem slyšela jen výkřiky, ať dám ruce vzhůru,“ dodala ve výpovědi po činu.

Verdikt nad ženou vynese senát po výslechu svědků a zjištění dalších důkazů.

Foto: Novinky

Soud s ženou obžalovanou z toho, že ubodala otce rodiny

Kvůli stížnosti na zápach ubodal psa. Má podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám