Hlavní obsah

Kolona po tragické nehodě na D1 zabrala téměř 20 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Humpolec
Aktualizováno

Obětí tragické nehody čtyř kamionů, k níž došlo v úterý večer na zasněžené dálnici D1 u Humpolce, je řidič, kterému se nejdříve podařilo zabrzdit před jiným nákladním autem. Když vystoupil ze svého vozu, smetl ho náraz dalšího auta. Nehoda zablokovala provoz na Prahu do středečního dopoledne, kdy se vytvořila kolona nákladních vozidel dlouhá skoro 20 kilometrů. Po zprůjezdnění se pomalu a dlouho rozjížděla.

Hromadná nehoda kamionů na D1Video: Aktu.cz

 
Článek

Informace k okolnostem nehody ve středu sdělila mluvčí policie Dana Čírtková. Ještě ve středu ráno na místě stále pracovala policie a odtahové služby.

Jak policisté vyhodnotili z kamerových záznamů, nejprve na 90. kilometru D1 havaroval kamion, který dostal smyk a prorazil svodidla. Jel ve směru na Brno, pronikl ale i do protisměru, kde zablokoval levý jízdní pruh ve směru na Prahu.

Foto: ŘSD

Dopravní mapa Ředitelství silnic a dálnic po nehodě kamionů na dálnici D1

Kolize kolegy si všiml řidič dalšího tahače s návěsem, který jel směrem na Prahu, a začal prudce brzdit. I jeho tahač s návěsem se dostal na kluzké dálnici do smyku. Ustál to bez nárazu, pouze se zalomil do „jedničky“. Když řidič z vozu vystoupil, v místě už zasahovala policejní hlídka.

Kamion se na D1 zřítil z mostu a začal hořet. Řidič zemřel

Krimi

„Následně k místu přijížděl od Brna řidič s další nákladní soupravou složenou z tahače a návěsu, který začal také prudce brzdit, a jeho vozidlo dostalo smyk. Strhnul řízení do levého jízdního pruhu, kde narazil do stojícího kamionu,“ uvedla mluvčí.

Vůz pak zřejmě srazil řidiče, který byl zrovna mimo vozidlo. „Tento řidič utrpěl těžké zranění, kterému na místě podlehl,“ popsala Čírtková.

Do srážky se záhy úplně stejným způsobem přimíchal ještě jeden kamion. Při nehodě utrpěl zranění ještě jeden z řidičů a také zasahující policista. Oba byli ošetřeni v nemocnici.

Foto: ŘSD

Kolony vzniklé kvůli hromadné nehodě kamionů na dálnici D1 u Humpolce

Dálnice ve směru na Prahu byla kvůli nehodě přes 11 hodin neprůjezdná, ve středu dopoledne se vytvořila zhruba dvacetikilometrová kolona nákladních aut sahající od Humpolce až za Větrný Jeníkov.

Policie provoz částečně obnovila ještě dopoledne. Okolo 10:30 mohla auta podle Čírtkové začít jezdit pravým jízdním pruhem a po krajnici.

Foto: Policie ČR

Následky hromadné nehody kamionů na dálnici D1 u Humpolce

Silné sněžení od úterý ztěžovalo dopravu v několika krajích na silnicích i na železnici. Ve středu byla situace na silnicích většinou stabilizovaná, řidiči ale mají být podle cestářů opatrní.

Hromadná nehoda na Pražském okruhu komplikovala provoz

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám