Hlavní obsah

Kamion se na D1 zřítil z mostu a začal hořet. Řidič zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D1 u Bělotína na Přerovsku v úterý ráno kamion prorazil svodidla, zřítil se z mostu a začal hořet. Řidič svým zraněním podlehl. Dálnice je s opatrností průjezdná středním a levým jízdním pruhem. Na síti X o tom informovali olomoučtí hasiči.

Foto: Twitter/hasiči Olomouc

Vyhořelá kabina kamionu po pádu z mostu na dálnici d1

Článek

U nehody zasahovalo pět jednotek, sdělila v úterý ČTK mluvčí hasičů Lucie Balážová. V listopadu jde již o čtvrtou smrtelnou nehodu v Olomouckém kraji.

Nehoda se podle údajů policie stala před 04:30 na 310. kilometru D1 ve směru na Přerov. Hasiči požár kamionu uhasili. „Z vozu jsme s dobrovolnou jednotkou vyprostili řidiče a zahájili resuscitaci. I přes snahu zasahujících skončila událost tragicky,“ uvedli.

Podle policie jel řidič směrem na Olomouc. „Řidič při jízdě pravděpodobně usnul, vyjel z dálnice, prorazil svodidla a zřítil se z mostu. Přesnou příčinu a okolnosti nehody zjišťujeme,“ uvedl mluvčí policie Libor Hejtman s tím, že jde o 41letého cizince.

Foto: Twitter/hasiči Olomouc

Proražená svodidla po pádu kamionu z mostu na dálnici D1

Z proražené nádrže unikly provozní kapaliny. Hasiči se je snažili zlikvidovat tak, aby neohrozily životní prostředí. Na dálnici se tvořily kolony, podle informací Ředitelství silnic a dálnic je po 07:00 již zdržení minimální.

Během tohoto měsíce jde o čtvrtou tragickou nehodu v kraji. Naposledy zemřel v pátek minulý týden jednačtyřicetiletý chodec po střetu s nákladním autem na okraji Olomouce.

Nehoda se stala v uzavřeném areálu v Týnecké ulici. Nehody si na silnicích v Olomouckém kraji od začátku letošního roku vyžádaly 16 životů.

Stop předjíždění kamionů. Na D1 už i se značkami

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám