Hlavní obsah

Dva zranění z kolotoče v Havířově jsou stále v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen jedno dítě a jeden dospělý zůstávají hospitalizovaní v ostravské fakultní nemocnici po havárii obřího řetízkového kolotoče, ke které došlo v sobotu během městských slavností v Havířově na Karvinsku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Konstrukce Rotating Tower po havárii, z výšky asi 15 metrů se otáčející prstenec kolotoče se sedačkami prudce snesl dolů.

Článek

Případ vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Vše nasvědčuje tomu, že mohlo jít o technickou závadu, ovšem zda a kdo něco zanedbal, ukážou až znalecké posudky.

Jak v pondělí informovala mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová, nikdo ze zraněných není v ohrožení života.

„Jednoho dětského pacienta jsme dnes (v pondělí) propustili do domácího léčení. U nás tak zůstávají ještě dva pacienti, a to jedno dítě a jeden dospělý. Co se týče charakteru zranění, jde o zlomeniny a další poranění končetin,“ řekla mluvčí Právu.

V Havířově spadl řetízkový kolotoč. Problémy s ním byly už v pátek

Krimi

K neštěstí v areálu Havířovských slavností došlo v sobotu odpoledne na jedné z adrenalinových atrakcí. Extrémní verze řetízkového kolotoče s označením Rotating Tower přestala poté, co vyjela do výšky patnácti metrů, reagovat na ovládací prvky. Když klesala dolů, rotace se měla zastavit, to se ale nestalo a sedačky s návštěvníky začaly narážet do pokladen stojících kolem a do zábradlí. Celkem bylo zraněno 17 lidí, z nichž někteří byli převezeni k ošetření do nemocnic, jiní vyhledali lékařské ošeření sami.

Nehodu kolotoče v Havířově šetří policie jako obecné ohrožení z nedbalosti

Krimi

Policie zařízení zajistila kvůli odbornému znaleckému zkoumání. To by mělo zjistit, zda k neštěstí došlo vinou pochybení provozovatele či obsluhy, anebo vlivem skryté technické závady. Znalecké posudky jsou v těchto případech záležitostí minimálně několika týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám