Hlavní obsah

V Havířově spadl řetízkový kolotoč. Problémy s ním byly už v pátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Na Havířovských slavnostech spadla v sobotu odpoledne v lunaparku atrakce, jednalo se o řetízkový kolotoč. Na místě zasahovaly záchranné složky a bylo tam celkem 17 zraněných; někteří se do nemocnice dopravili sami.

Foto: Michal Polák - eMPe foto, https://www.empefoto.cz, Bez zdroje

Záchranáři poskytují pomoc po pádu kolotoče v Havířově.

Článek

Dva lidé utrpěli těžká zranění, jsou ale mimo ohrožení života. Ostatních 15 lidí utrpělo středně těžká či těžká zranění.

Na místo po 16. hodině přistál i vrtulník záchranářů. „Je tam několik zraněných osob, převážně dětí,“ řekl Karvinskému deníku mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský.

Foto: Michal Polák - eMPe foto, https://www.empefoto.cz, Bez zdroje

Pád kolotoče poškodil pokladny.

K nehodě došlo v 15:15. 

Policie zjistila, že s atrakcí byly problémy už v pátek. „Údajně nefungovala a lidé požadovali vrácení vstupného,“ uvedla. Nyní hledá svědky a kamerové záznamy. „Ti, co ty problémy zažili, by se měli obrátit na havířovské obvodní oddělení, případně kontaktovat policii prostřednictvím linky 158,“ uvedl Černohorský.

Primátor města Josef Bělica předčasně ukončil program slavností. Plánovaná vystoupení kapely Kabát či Lucie Bílé se tak neuskuteční.

Podle informací z místa nehody šlo o extrémnější verzi řetízkového kolotoče. Konstrukce se sedačkami vyjížděla po středovém sloupu asi do výšky 15 metrů. Když klesala dolů, rotace měla skončit.

Policie uvedla, že lidé se zranili v okamžiku, kdy byla atrakce u země, ale i nadále se točila. „Zranili se o zábradlí, do kterého naráželi. Co přesně se stalo, zjišťujeme,“ řekl Černohorský.

Na místě nehody podle Humpla zasahovalo pět posádek lékařské záchranné služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám