Hlavní obsah

Dala si rum a pak bodla manžela do srdce. Nenapadlo ji, že by to mohlo být vážné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni svatí stáli loni na konci prosince u muže, kterého po hádce bodla jeho manželka do hrudníku. Čepel totiž zasáhla srdce, muž naštěstí přežil. Jeho manželka se v pátek začala zpovídat z pokusu o vraždu před brněnským krajským soudem, kde jí hrozí až 18 let vězení.

Obžalovaná ženu u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Komplikované soužití manželské dvojice nenabralo klidný tón ani loni o Vánocích. Místo pohody u stromku došlo k další hádce, která vyvrcholila napadením.

„Obžalovaná po předchozí slovní rozepři vzala kuchyňský nůž s čepelí o délce 21 centimetrů a poškozeného bodla do hrudníku s úmyslem jej usmrtit,“ řekl v obžalobě státní zástupce Marek Vagai.

„Způsobila mu vážné poranění hrudníku a srdce, šokový stav po velké krevní ztrátě, přičemž k úmrtí nedošlo jen díky akutní a vysoce specializované operaci. Bez ní by poškozený zcela jistě zemřel,“ dodal Vagai.

Devětatřicetiletá žena před soudem sice řekla, že svého jednání lituje, ve výpovědi ale upozorňovala na nelehké soužití se svým manželem, s kterým byla teprve tři roky. Útěchu prý často hledala na dně sklenice s alkoholem.

„Piju až na malé výjimky skoro denně. Jednou za měsíc to přeženu a opiju se, ale jinak se zvládám postarat o domácnost,“ postěžovala si u soudu žena.

„Je to kvůli dlouhodobému stresu, nejdřív to byla špatná finanční situace, ta se zlepšila, pak to bylo ale naše soužití. Někdy je to miláčku sem, miláčku tam, jindy jsem špína a kurva. Když jsem se chtěla rozvést, řekl mi, že mě připraví o děti,“ dodala.

Osudný den se dvojice jako už tolikrát pohádala. „Vypila jsem rum. Bylo ho půl litru. Do toho jsem vařila oběd. Pak to mám zamlžené, ale ostře si vybavuji, že jsem v ruce držela nůž a jeho špička byla od krve,“ řekla žena.

Jde o inkviziční proces, prohlásil u soudu exšéf brněnské kriminálky obžalovaný za vynášení informací

Krimi

„Krájela jsem citron, manžel něco řekl, vůbec si nedokážu představit, jak se to stalo. Vůbec mě nenapadlo, že by to zranění mohlo být tak vážné,“ doplnila.

„Měli jsme nějaké hádky, občas bylo i nějaké napadení z její strany. Tlačil jsem na ni, aby tak nepila a byla víc s rodinou. Ten den měla vařit oběd, ale byla opilá. Otočila se a bodla mě, já to vůbec nečekal. Vypotácel jsem se z kuchyně a pak si pamatuji, jak padám,“ nabídl svůj pohled manžel.

Podle soudní znalkyně z oboru psychologie mohl být motivem útoku právě neurovnaný partnerský vztah.

„Obžalovaná má nadprůměrný intelekt i paměť. A nadměrně užívá alkohol. Mohlo jít o neplánovaný a nepromyšlený afekt v chronicky problematickém vztahu,“ přemítala psycholožka.

Žena si verdikt od trestního senátu v čele s Michalem Zámečníkem vyslechne v polovině listopadu poté, co soud vyslechne zbývající svědky a znalce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám