Hlavní obsah

„Chybělo nám pár dní.“ Studenta měli policisté v hledáčku kvůli Klánovicím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté vyšetřující dvojnásobnou vraždu v Klánovickém lese měli střelce z filozofické fakulty v hledáčku jako jednoho z potenciálně podezřelých. Šéf pražské mordparty Aleš Strach v pátek na tiskové konferenci uvedl, že policistům chybělo pár dní, aby se ke studentovi, který ve čtvrtek zabil 14 lidí, dostali v rámci prověřování.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vedoucí 1. Oddělení obecné kriminality Aleš Strach (vpravo) a ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy Petr Matějček

Článek

Strach popsal, že v prvotních fázích vyšetřování vraždy v Klánovickém lese se policie neměla čeho chytit a snažila se získat co nejvíce kamerových záznamů z místa činu. Následně policie prověřila a ztotožnila řadu osob, které se v Klánovické lese pohybovaly.

Poté se kriminalisté obrátili na kolegy z krajských ředitelství, kvůli prověření dalších vytipovaných osob.

„Můžu říci, že současný podezřelý byl jedním z těch, kteří byli mezi těmi podezřelými osobami,“ uvedl Strach.

Je někde nahoře! Policie pustila mrazivé záběry ze zásahu na univerzitě

Krimi

Okruh potenciálních pachatelů byl ve vztahu přes hlavní město a pachatelovou „výhodou“ byla skutečnost, že bydlel ve Středočeském kraji. Při prověřování tak na něj včas „nedošla řada.“

„Bohužel nám chybělo pár dní, abychom předešli tragické události, která se stala včera (ve čtvrtek, pozn. red.),“ uvedl kriminalista.

První informace o pravděpodobné spojitosti obou případů zveřejnila policie již ve čtvrtek.

V Klánovickém lese byl zastřelen dvaatřicetiletý muž a jeho dvouměsíční dcera. Na fakultě pak student zabil 14 lidí.

V Klánovickém lese v Praze šlo o vraždu muže a dítěte

Krimi

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám