Hlavní obsah

Chlapec spadl z mostu, když se chtěl podívat na místo nehody

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Neuvěřitelný případ nehody, kdy v jejím místě na silnici se z mostu zřítil mladý chlapec, vyšetřují policisté na Zlínsku. Zatímco ze samotné nehody vyvázli účastníci s lehkými zraněními, čtrnáctiletý hoch leží s těžkým zraněním v nemocnici.

Článek

„K nehodě došlo ve středu v podvečer na silnici u Tlumačova na Zlínsku. Sérii nešťastných událostí odstartovala nepozornost dvaatřicetileté ženy z Uherského Hradiště. Jela od Otrokovic směrem na Kroměříž v nákladním autě. Vjela však za levou krajnici, lekla se a strhla řízení vpravo,“ popsala mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Auto se odrazilo od svodidel, převrátilo se na bok, po kterém se chvíli smýkalo a zastavilo v levém jízdním pruhu. Při nehodě vznikla škoda za přibližně čtvrt miliónu korun. „Je velké štěstí, že se nikdo vážně nezranil. Žena a její dvě malé děti ve věku šest a devět let se zranily pouze lehce. Na místo vyjely kromě dopravních policistů také hlídky z Otrokovic, které usměrňovaly dopravu,“ řekla mluvčí.

Přestože na místě nehody blikala výstražná světla a policisté řidiče naváděli do vedlejšího jízdního pruhu, havarované auto i policisty téměř nezaregistroval devětapadesátiletý řidič z Čech. Jel příliš rychle a brzdit začal až na poslední chvíli. Jeho octavia najela mezi nákladní vůz a svodidla. Řidič žádné zranění neutrpěl, naštěstí nenarazil ani do policistů.

Nejhůře na nehodu doplatil chlapec, který šel o chvíli později za jedním z účastníků nehody. „Ve tmě si pravděpodobně nevšiml, že se pohybuje na mostě a v místě, kde končí zábradlí, spadl z asi šestimetrové výšky. Chlapec utrpěl zlomeniny nohou, rukou a pánve. Jak k jeho pádu přesně došlo, zatím vyšetřujeme,“ sdělila Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám