Hlavní obsah

Americký voják znovu na scéně. Žena z Přerovska kvůli němu přišla o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Do již poměrně dlouhé řady žen, které naletěly podvodníkům vydávajícím se za americké lékaře na misi, se zařadila 49letá žena z Přerovska. Podvodníkovi poslala statisíce korun, než zjistila, že ji budoucnost s Američanem nečeká. Pak se vydala na policii.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Podvodník vydávající se za amerického lékaře na misi v Jemenu kontaktoval ženu v září letošního roku na Facebooku. Komunikovali spolu na sociálních sítích a přes chatovací aplikace,“ sdělila Novinkám v pondělí policejní mluvčí Marie Šafářová.

Muž ženu přesvědčil, aby mu poslala peníze, aby on na její adresu mohl poslat balíček s finanční hotovostí.

„Slíbil také, že jí všechny zaslané peníze vrátí. Nic netušící žena postupně odeslala 410 tisíc korun. Dosud však žádný balíček neobdržela a nebyly jí vráceny ani její peníze. Obrátila se proto na policii,“ konstatovala mluvčí.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Pokud by se policii podařilo pachatele dopadnout, hrozil by mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Další pohádka o námořníkovi v nesnázích, tentokrát žena přišla o sedm milionů

Krimi

Podvedenému seniorovi z Liberce zbyl místo tří milionů z investic jeden dolar

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám