Hlavní obsah

Další pohádka o námořníkovi v nesnázích, tentokrát žena přišla o sedm milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Veškeré své úspory i příjmy poskytla důvěřivá žena z Plzeňska neznámému kontaktu z internetu, který tvrdil, že je americkým námořním důstojníkem a chce přesídlit do Česka, k čemuž potřebuje uhradit různé poplatky. Žena si nakonec vzala i úvěr, a dokonce zpronevěřila peníze v práci. Ve skutečnosti byla obětí podvodu jako přes kopírák podobnému těm, před kterými v poslední době policie často varuje.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. Žena, jejíž věk policie nezmínila, se měla seznámit přes sociální sítě s údajným mužem, který tvrdil, že je námořní důstojník u lodní přepravní společnosti.

„Dopisovali si spolu nějaký čas a pak sdělil, že se bude stěhovat do České republiky a že věci a všechny peníze již sem poslal, a tak nemůže zaplatit přepravné. Pak začala se ženou komunikovat americká banka, která požadovala zaplatit různé poplatky,“ popsala podvod Brožová.

Žena vše ochotně platila. Co přesně stálo za její důvěrou, tedy jestli jí muž třeba sliboval společný život, jak k tomu v podobných případech, které policie již v minulosti vyšetřovala, mluvčí neupřesnila. Ve finále žena šálená podvodným pohádkářem poslala neznámo kam přes sedm milionů korun.

Piráti jsou mi v patách. Seniorka poslala „námořníkovi z Itálie“ statisíce

Bezpečnost

„Padly na to veškeré její úspory, příjmy, vzala si nebankovní půjčky a zpronevěřila i peníze v práci,“ zmínila Brožová.

Policisté v souvislosti s těmito případy znovu varovali, aby se lidé nenechali balamutit a chránili své peníze.

„Nenechte se zlákat vidinou zbohatnutí nebo romantického vztahu. Neposílejte žádné peníze cizincům, které osobně neznáte. Téměř všechny účty na sociálních sítích s podobnými legendami jsou falešné (lékaři, vojáci, boháči) a nemají reálný základ. Jedná se o velký podvod,“ dodala Brožová.

Lodi hrozí nebezpečí, psal údajný námořník ženě z Hradce. Poslala mu milion

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám