Hlavní obsah

Zemřel doktor, který během nemoci covid-19 ztmavl

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z lékařů, kteří onemocněli vážnou formou covidu-19 a během léčby jim ztmavla pleť, zemřel. Dvaačtyřicetiletý Chu Wej-feng strávil ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče více než měsíc, s koronavirem pak neúspěšně bojoval více než čtyři měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeden z doktorů Centrální wuchanské nemocnice zemřel v úterý kolem šesté hodiny ráno místního času. O jeho smrti informoval deník Daily Mail s odvoláním na čínská média.

Chu a jeho kolega I Fan museli být během léčby napojeni na mimotělní oběh a zatímco zdravotní stav kardiologa I se rapidně zlepšil a na začátku května byl propuštěn z nemocnice, stav urologa Chu zůstával vážný i po přemístění na běžné lůžko 14. dubna. Následně u něj došlo hned dvakrát ke krvácení do mozku, 22. dubna a následně o měsíc později.

Chu Wej-feng a I Fan se dostali do středu pozornosti, když se v dubnu začaly po internetu kolovat záběry z jejich léčení. Oba lékaři měli výrazně ztmavlou pleť. Podle lékařů k zabarvení došlo po poškození jater.

Dva čínští lékaři nakažení koronavirem ztmavli

Koronavirus

Ty mohl poškodit koronavirus nebo antibiotikum Poylximin B, které bylo lékařům údajně podáno jako jedna z posledních možností, jak zkusit muže uzdravit.

I Fan (nahoře) a Chu Wej-feng

Stal se tak šestou obětí z řad lékařů a zdravotníků v Centrální wuchanské nemocnici, která jako první zaznamenala nápor nakažených koronavirem SARS-CoV-2. Celkově podle údajů nemocnice nemoc covid-19 propukla u 68 jejích zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám