Hlavní obsah

Zaměstnanci by mohli dostat poukázky na dovolenou v Česku, plánuje ministerstvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo pro místní rozvoj plánuje pomoc firmám působícím v cestovním ruchu. Ke zmírnění dopadů koronaviru na podnikání v turismu se připravuje nástroj, jehož podstatou by byly takzvané rekreační vouchery pro zaměstnance i OSVČ. Zjednodušeně řečeno by se jednalo o poukázky na pobyty v Česku, píše MMR v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V odvětví cestovního ruchu u nás pracují tisíce zaměstnanců, pro které nyní přichází krize. Proto již s našimi partnery pracujeme na konkrétní pomoci. Jakmile opadne nebezpečí šíření koronaviru, chceme projednat s Ministerstvem financí ČR možnost odpočtu poukazů z daní nebo vytvořit pomoc jako samostatný program MMR,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Republika se uzavírá, ale ČSSD už slibuje tisícovku na dovolenou

Koronavirus

Mluvčí ministerstva Vilém Frček Novinkám řekl, že program je skutečně v rané fázi příprav, tudíž nejsou jasné žádné detaily, například jak velký příspěvek by lidé formou poukázky dostali.

„Fórum cestovního ruchu je zastoupeno v krizovém štábu. S paní ministryní soustavně komunikujeme a jsme v denním kontaktu. Připravujeme konkrétní program, který by mohl pomoci k opětovnému rozjezdu cestovního ruchu v České republice,“ říká šéf Fóra cestovního ruchu Viliam Sivek. „V cestovním ruchu pracuje přes 240 tisíc lidí a každá pátá profese je na cestovním ruchu závislá,“ dodává.

Reklama

Výběr článků

Načítám