Hlavní obsah

Z Linetu vyjely první vozy s vybavením pro polní nemocnici v Letňanech

Ze společnosti Linet v Želevčicích ve středu ráno vyjely první vozy s e zdravotnickými lůžky a příslušenstvím pro polní nemocnici v Letňanech, která má sloužit jako záložní zařízení pro pacienty nakažené covidem-19. Do Letňan má být v úterý dovezeno 200 lůžek, do jednoho kamionu se jich vejde 50.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Kompletace nemocničních lůžek ve společnosti Linet v Želevčicích

Článek

Dopravu zajišťují dva vozy, jeden vozí zdravotnické postele, druhý jejich příslušenství. Mezi Prahou a Želevčicemi na Kladensku se budou opakovaně točit. Dalších 200 lůžek má být podle pracovníka do Letňan dodáno ve čtvrtek a v pátek stovka.

Linet a vláda uzavřely v pondělí smlouvu o dodání 1618 zdravotnických lůžek. Kromě letňanské polní nemocnice lůžka zamíří do Správy státních hmotných rezerv. Dodávka by měla být kompletní zhruba do měsíce.

Polní nemocnice v Letňanech bude určena pro doléčení pacientů

Koronavirus
Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Kompletace nemocničních lůžek ve společnosti Linet v Želevčicích

"Standardní zakázky zaplnily naši výrobu s přehledem do konce roku. Okamžitě jsme zahájili jednání s našimi zákazníky, abychom mohli českou poptávku upřednostnit. Věříme, že se u nich setkáme s pochopením," uvedl v úterý ředitel Linetu Tomáš Kolář.

Miliardář chce 26 milionů za nájem prázdného areálu pro polní nemocnici

Koronavirus

Nemocnice v Letňanech by měla sloužit pacientům na doléčení, spuštěna má být v okamžiku, když dojdou kapacity v klasických nemocnicích. K dispozici v ní bude 500 lůžek, pro intenzivní péči bude vybaveno pouze deset z nich. Podle zdravotníků je hospitalizováno nemálo seniorů, kteří jsou již vyléčeni, na koronavirus jsou ale stále pozitivní a potřebují péči. Například do domovů důchodců se ale ještě kvůli obavám z nakažení dalších obyvatel nemohou vrátit.

Reklama

Výběr článků

Načítám