Hlavní obsah

Výlet za injekcí stojí dva tisíce eur

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalé tempo očkování v Evropě spojené s výpadkem dodávek vakcinačních látek napomáhá cestovním společnostem, které nabízejí turistiku za očkováním proti koronaviru. Třítýdenní pobyt v Rusku spojený s podáním dvou dávek vakcíny Sputnik V zájemce vyjde na dva tisíce eur (v přepočtu skoro 52 tisíc korun).

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Nabírání vakcíny Sputnik V

Článek

Hamburský právník Heinz-Gerd Pinkernell neměl trpělivost měsíce čekat. „V Německu bych v očkování přišel na řadu možná tak koncem roku. V zahraničí je to rovnou,“ řekl televizi ARD.

Doma bych musel čekat šest až deset měsíců. To je pro mě nesnesitelně dlouho
Uwe Keim ze Stuttgartu

Spolu se svou ženou chtěli zpět chráněné zdraví i staré svobody. „Nemít možnost vyrazit na dovolenou a nemít možnost zajít do restaurace v konečném důsledku vede k tomu, že vaše rovnováha se ocitá v ohrožení,“ vysvětluje. Očkovací cesta do Ruska by to měla změnit.

Na internetu pár Pinkernellových objevil nabídku balíčku norské cestovní kanceláře za 1999 eur (51 774 korun). Cena zahrnuje dva lety v třítýdenních intervalech do Moskvy, injekci, vakcinaci a ubytování v hotelu s přenocováním.

Sputnik trip: pražský podnikatel nabízí výlet do Ruska na očkování

Koronavirus

U Pinkernella zpočátku převažovaly pochybnosti: „Upřímně, nečekal jsem, že se ozvou, navíc skoro obratem.“ Avšak po několika odkladech mohli Pinkernell a jeho manželka, narozená v Rusku, z Frankfurtu nad Mohanem do ruské metropole.

Očkuje se v hotelu

Očkuje se v hotelu, kde moskevská soukromá klinika zřídila mobilní očkovací centrum. Pinkernell zpočátku netajil rozladění: „Teprve včera jsme zjistili, že vakcinace bude v hotelu, a ne na klinice.“ Ale pak byl spokojený: „Očkování šlo jako na drátkách. A navíc ve velmi příjemném ovzduší,“ svěřil se.

Po očkování se manželé šli projít po městě, nakupovat a povečeřet – naladit se na dlouho očekávané svobody.

Vylepšené vakcíny budou na podzim, oznámil britský ministr

Koronavirus

Uwe Keim, softwarový inženýr, přiletěl do Moskvy ze Stuttgartu. „Doma bych musel čekat šest až deset měsíců. To je pro mě nesnesitelně dlouho, takže jsem využil možnost, která se nabízela,“ sdělil televizi ZDF.

„V současnosti máme přes 600 objednávek a přibývají,“ upozorňuje Albert Sigl, marketingový ředitel společnosti pořádající výlety za injekcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám