Hlavní obsah

Vykliďte pláže! Na Mallorce odhání kvůli koronaviru turisty od moře vrtulník

Novinky, ČTK, Filip Šára
Palma de Mallorca

Policie na Mallorce, turistické destinaci oblíbené tradičně zejména mezi Němci a Brity, začala k prosazování opatření proti šíření koronaviru využívat helikoptéru. Vždy od času 21:00 zahání s její pomocí od moře rekreanty, kteří nerespektují nařízení o nočním uzavření pláží na ostrově.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Důkaz popularity mallorských pláží. Ilustrační foto

Článek

„Vykliďte pláže,“ vyzývá podle agentury DPA s odvoláním na španělská média policie rekreanty z reproduktorů umístěných v létajícím stroji. Lidé pak často i kvůli silnému větru způsobenému vrtulníkem pláže opouštějí.

Policisté potvrdili, že se teď vrtulníky nad plážemi vznášejí denně.

Uzavřeli i parky, ať se tam nekonají večírky

Baleárská regionální vláda koncem srpna v rámci boje proti šíření nemoci covid-19 zavedla opatření omezující veřejný život. Kromě pláží jsou tak mezi devátou hodinou večerní a sedmou hodinou ranní uzavřeny i zdejší parky.

Parky jsou také uzavřeny přes noc, a to proto, aby se zabránilo jejich „přeměně na party zóny“, když jsou zavřené noční kluby a diskotéky, jak informoval server FR24 News.

Večírkům na Mallorce opět odzvonilo. Bary se kvůli turistům zavřely

Cestování

„Výzvy z megafonů z vozidel a vrtulníků na plážích a v parcích se Mallorkou linou denně. Děje se tak s cílem zajistit dodržování nových pravidel,“ cituje tamního policejního mluvčího britský deník Metro.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám