Hlavní obsah

Vláda má prý zajištěny další miliony roušek a respirátorů. Ale opět v Číně

Po rouškách, respirátorech a testech, které na boj proti šíření koronaviru věnovala státu firma PPF a jejichž doprava ze Šanghaje se momentálně připravuje, ohlásil zajištění dalších milionů ochranných pomůcek ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Jsou v Číně a vláda momentálně řeší, jak je dostat k lidem v České republice.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr vnitra z ČSSD Jan Hamáček (vlevo). Vláda není schopna zajistit Česku roušky.

Článek

„Ministerstvo vnitra má v Čínské lidové republice zajištěno přes 30 milionů roušek, přes šest milionů respirátorů, 250 tisíc ochranných bio obleků a brýlí a dalšího zdravotnického materiálu,” oznámil v úterý v poledne Hamáček.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ministr doplnil, že ministerstvo momentálně pracuje na zajištění dopravy ukrajinským An-124, což je obří transportní letoun.

Zdravotnický materiál tak v Číně podle všeho je, což dokazuje materiál, který pro vládu zajistila skupina PPF. Ta zajistila jeho přesun na letiště v Šanghaji a vláda nyní musí zajistit potřebná povolení pro jeho vývoz.

Roušky od Kellnera už čekají na letišti v Šanghaji. Dopravu zajišťuje česká vláda

Koronavirus

Lidé v ČR, které vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) vyzvala, aby kvůli zabránění šíření nákazy používali na veřejnosti roušky, se mezitím hromadně pustili do jejich šití, neboť nedostatkem ochranných prostředků netrpí pouze veřejnost, ale i některá zdravotnická a sociální zařízení.

Ten dělá to a ten zas tohle. A stát jen kouká. Češi si šijí a rozvážejí roušky

Koronavirus

Na internetu se tak šíří jak návody na výrobu roušek, tak distribuční kanály, aby se roušky dostaly k potřebným.

Reklama

Výběr článků

Načítám