Hlavní obsah

Veteránovi se podařilo vybrat neuvěřitelnou částku pro zdravotníky

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současné době je po celém světě k vidění mnoho pozitivních příběhů, kdy se lidé snaží nejrůznějšími činy vybrat finanční obnos, který následně putuje na dobrou věc. Děvětadevadesátiletý Tom Moore z Velké Británie je jedním z nich a díky jeho odhodlání se povedlo vybrat neuvěřitelných 13 milionů liber (403 milionů korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 99letý válečný veterán Tom Moore ušel na své zahradě 100 kolečekVideo: KameraOne

 
Článek

Moore si původně dal za cíl vybrat tisíc liber (30 tisíc korun) na charitu prostřednictvím svého kousku, při kterém oslaví blížící se sté narozeniny stejným počtem koleček na zahradě.

Válečný veterán se sice pohybuje za pomoci chodítka, přesto svůj cíl zvládl a ve čtvrtek dokončil sté kolečko na zahradě v městečku Marston Moretaine. K úžasu všech se podařilo vybrat mnohonásobně více peněz, než se původně očekávalo. Částka se díky 650 tisícům dárců zastavila na 13 milionech liber (403 milionech korun).

„Nikdy bych si nepomyslel, že se může povést něco takového,” pronesl Moore po dokončení posledního kolečka. „Cítím se dobře a doufám, že vy také,” dodal muž, jenž v minulosti překonal rakovinu.

A právě i kvůli zkušenostem s prací zdravotníků se pro ně rozhodl vybrat finanční prostředky, jejichž výše nakonec překonala všechna očekávání.

Seznamte se s 99letým veteránem, kterému po překonání koronaviru tleskala celá nemocnice

Koronavirus

Výkon veterána, který 30. dubna oslaví významné jubileum, kvitovali kromě zdravotníků rovněž politici a známé osobnosti. Všichni vyjádřili odhodlanému muži především respekt a úctu.

„Musíme mít všichni na paměti, že to zvládneme. Všem lidem, kteří teď neprožívají zrovna šťastné období, znovu vysvitne slunce nad hlavou,” vzkázal do světa Moore.

Reklama

Výběr článků

Načítám