Hlavní obsah

V Praze jezdí tramvaje častěji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V hlavním městě mají tramvaje od pondělí kratší intervaly. Jezdí také více příměstských vlaků. Dopravní podnik jejich počet zvýšil podle tzv. poloprázdninových jízdních řádů běžných pro leden a únor.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tramvaje jezdí od pondělního rána v kratším intervalu. Na příměstských železničních linkách začaly zase jezdit i posilové vlaky S7 a S9. Z na linkách Prahy do Řevnic, Českého Brodu a Lysé nad Labem se tak interval ve špičkách opět zkracuje z 30 na 15 minut, stejně jako v pracovní dny dopoledne mezi Prahou a Říčany. Obnovuje se i provoz městských vlaků S49 z Roztok u Prahy do Hostivaře.

Pražský dopravní podnik už od pondělí 11. května v návaznosti na uvolňování vládních opatření proti koronaviru posílil provoz autobusů.

Od 25. května dopravní podnik předpokládá u příměstských autobusových linek návrat do původního stavu před omezením. O pět dní později by se měl obnovit provoz dočasně zrušených nočních víkendových vlaků z Prahy do Středočeského kraje a vyjet by měly také sezonní vlaky z Prahy do středních Čech. Obnovení vlaků i autobusů s vazbou na Středočeský kraj musí podle dopravního podniku schválit středočeský krizový štáb.

 Omezení hromadné dopravy

Omezený provoz podle letního prázdninového jízdního řádu zavedl pražský dopravní podnik koncem března v důsledku pandemie koronaviru. Provoz MHD hlavní město omezilo kvůli úbytku cestujících i proto, že podniku chyběli zaměstnanci, kteří se starají o děti kvůli zavřeným školám.

Nejprve se prodloužily 18. a 19. března intervaly v metru, od 23. března se omezil počet souprav tramvají a od 28. března i množství vyjíždějících autobusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám