Hlavní obsah

V karanténě je 419 policistů, jeden má koronavirus. Pomáhá 1000 vojáků

Praha
Aktualizováno

V karanténě kvůli koronaviru je v úterý dopoledne již 419 policistů, jeden z nich měl pozitivní test na přítomnost COVID-19. Policii pomáhá armáda, nasazeno je přes tisíc vojáků, sdělil Novinkám ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Za uplynulých 24 hodin bylo umístěno do karantény dalších 145 policistů, celkem jich je 419. Potvrzený pozitivní výsledek na koronavirus měl stále pouze jeden z nich,“ oznámila policie na svém Twitteru.

Policistům tak pomáha přes tisíc příslušníků armády. Vláda už dříve schválila, že může nasadit přes dva tisíce vojáků.

Roušky zoufale chybí a nevíme, kdy budou, hlásí část nemocnic

Koronavirus

Policisté již od víkendu omezili kontakty s lidmi, především v rámci preventivních kontrol a úřadování na služebnách. Podle policejního prezidenta Jana Švejdara se omezí výkon tzv. bagatelních činností.

V Česku bylo v úterý dopoledne potvrzeno 383 případů nákazy koronavirem. Na Olomoucku hygienici v pondělí ráno kvůli vyššímu počtu nakažených a potenciálně nakažených kontaktů uzavřeli 21 obcí včetně Uničova, Červenky a Litovle. Lidé nemohou dané území opustit a mají zakázaný i pohyb mimo místo jejich trvalého pobytu. Současně jsou uzavřeny sjezdy na dálnici D35 a nájezdy 248 a 253 na dálnici u Litovle.

Mám koronavirus a lížu v obchodech pečivo, lhal muž. Hrozí mu osm let vězení

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám