Hlavní obsah

V Británii rázem přibyly tisíce obětí viru. Začali tam počítat i mrtvé z pečovatelských domů

Velká Británie eviduje přes 26 tisíc mrtvých s koronavirem. Jedná se o druhý nejvyšší počet v Evropě. Země totiž do statistik nově zahrnula i zemřelé z pečovatelských domů. Dosud Spojené království uvádělo jen počet úmrtí v nemocnicích.

Článek

Celkový počet lidí, kteří podlehli nemoci covid-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, se v Británii vyšplhal na 26 097. Agentura Reuters upozornila, že mezinárodní srovnání jsou obtížná právě kvůli nesourodnosti dat z jednotlivých zemí.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Už v úterý, kdy statistiky uváděly 21 731 mrtvých v zemi, server listu Daily Mail upozornil, že obětí viru může být v Británii dokonce až o 55 procent více, než uvádějí oficiální statistiky, tedy až 33 tisíc obětí.

Obětí viru v Británii může být dvakrát víc, sčítají se jen mrtví v nemocnicích

Koronavirus

Británie středečními ohlášenými údaji předstihla Španělsko, které naposledy zaznamenalo 24 275 obětí pandemie. Jihoevropská země však má méně obyvatel, v přepočtu na hlavu je tedy stále více zasažena než Británie.

Nově oznámený počet obětí podle Reuters vystaví zvýšenému tlaku premiéra Borise Johnsona, který se sám z nákazy nedávno zotavil. Již dříve přitom dlouho otálel se zaváděním ochranných opatření a že jeho vláda nezajistila dostatečně rychle potřebné testovací kapacity na koronavirus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám