Hlavní obsah

Švédská princezna dělá pomocnou sílu v nemocnici. A proti viru bojují i další urození

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě zranitelnosti světových společenství poodhalila pandemie nového koronaviru také míru solidarity, které jsou lidé v kritických chvílích schopni. Pozadu nezůstali ani ti urození. Do pomoci v boji s koronavirem se zapojili členové královských rodin, povšiml si server Insider.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Švédská princezna Sofia nastoupila jako dobrovolnice do nemocniceVideo: Reuters

 
Článek

Přímo do první linie se vydala 35letá švédská princezna Sofia. Někdejší glamour modelka a nositelka titulu vévodkyně z Värmlandu absolvovala třídenní zdravotnický výcvik a ihned se zapojila do pomoci v nemocnicích. Pomáhá s úklidem, dezinfekcí zdravotnického materiálu a také v kuchyni.

K dobrovolné pomoci potřebným se odhodlal rovněž ostře sledovaný pár prince Harryho a jeho chotě Meghan, který byl v poslední době kritizován, že se bez předchozích konzultací s Buckinghamským palácem zřekl britských královských povinností. Manželé se zapojili do distribuce jídla vážně nemocným v kalifornském Los Angeles, kde nyní pobývají.

Britská královská svatba zrušena. Princezna o novém termínu neuvažuje

Koktejl

„Byl to jejich způsob, jak poděkovat našim dobrovolníkům, kuchařům a personálu, kteří od vypuknutí krize neúnavně pracují,“ nechal se podle serveru slyšet Richard Ayoub, výkonný ředitel neziskové organizace Project Angel Food, kde se Harry a Meghan rozhodli pomáhat.

Foto: Reuters

Švédská princezna Sofia nastoupila jako dobrovolnice do nemocnice

Pozadu nezůstal ani Harryho starší bratr William s manželkou Kate. Vévoda a vévodkyně z Cambridge se ještě před plošnou karanténou vypravili navštívit operátory tísňové linky.

Británie v čele s královskou rodinou tleskala zdravotníkům. Přidal se i nakažený Charles

Koronavirus

A zapojila se také hraběnka z Wessexu Sophie. Pětapadesátiletá členka britské královské rodiny přiložila ruku k dílu v cateringové firmě, kde pomáhala s přípravou jídel pro britské zdravotníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám