Hlavní obsah

Britská královská svatba zrušena. Princezna o novém termínu neuvažuje

Novinky, tcs

Mezi ty, kterým koronavirová pandemie zhatila plány na svatební obřad, se řadí i britská princezna Beatrice. V pátek 29. května si měla brát italského obchodníka Eduarda Mapelli Mozziho. K tomu ale nedojde, pár oficiálně oznámil zrušení akce. Princezna ani její snoubenec nyní neuvažují o hledání nového termínu. Není na to podle nich vhodná doba. Největší královská událost tohoto roku je tak odložena na neurčito.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice a Eduardo Mapelli Mozi.

Článek

Velkolepá svatba se měla konat v St. James Palace, následná recepce pak v královniných zahradách Buckinghamského paláce.

„Nejsou žádné plány na změnu místa nebo pozdržení akce. Pár v této době o svatbě vůbec nepřemýšlí,“ uvedl mluvčí páru pro magazín People. „Jistě přijde čas znovu vše naplánovat, ale teď ještě ne,“ dodal. Přátele Beatrice a Eduarda dodali, že vzhledem k tomu, jakým těžkostem nyní svět čelí, jsou pro sledovaný pár myšlenky na svatbu to poslední.

Vnučka Alžběty II. může mít nejmenší královskou svatbu v dějinách

Koktejl

Už před oficiálním oznámením Buckinghamský palác potvrdil, že byla zrušena oficiální recepce v zahradách, fanoušci královské rodiny však byli zvědaví, zda dojde alespoň k obřadu a za jakých podmínek. I přesto, že přísná omezení veřejného života platí ve Velké Británii do 7. května, je možné, že budou prodloužena.

I když měla být svatba podstatně méně okázalá než svatby prince Williama či Harryho, pár například odmítl slavnostní jízdu kočáry, stále by ji navštívil velký počet diváků, což je z epidemiologického hlediska příliš velké riziko.

Reklama

Výběr článků

Načítám