Hlavní obsah

Strávili spolu 60 let života. Nenechali se rozdělit ani koronavirem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britové Sidney Moore a jeho žena Jean spolu prožili většinu života. Nenechali se proto rozdělit ani koronavirem. Když jim byla nemoc diagnostikována a ve stejné sanitce zamířili do nemocnice, požádali, aby spolu mohli sdílet pokoj. Dostali se z nejhoršího a nyní se zotavují doma, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sidney (77) a Jean (76) spolu prožili 60 let života a čelili spolu všem jeho těžkostem. Když se nakazili koronavirem, odvezli je 10. dubna společně do nemocnice, kam manželé nastoupili na jednotku intenzivní péče. Požádali personál, zda by spolu mohli sdílet stejný pokoj, protože jsou zkrátka nerozluční.

„Bylo naším přáním, abychom tomu mohli čelit společně,“ uvedl Sidney Moore, který se svou ženou žije v anglickém městečku Newton-le-Willows. „Jean má problémy se sluchem, takže nám pomohlo, že jsme byli spolu, mohli jsme porozumět tomu, co se děje, a já se o ni nebál. Nebyli jsme od sebe celých 60 let, jsme nerozluční,“ vysvětlil lokálnímu tisku Moore.

Zotavují se doma

Muž také nešetřil chválou na zdravotníky, kteří si za svou kuráž podle něj zaslouží uznání a také velké díky za to, že jemu a jeho ženě pomohli s uzdravením. „Od první chvíle byl zdravotnický personál úžasný. Musím přiznat, že jsme byli vyděšení, ale bylo o nás skvěle postaráno,“ dodal muž.

Manžele z nemocnice propustili ve středu 15. dubna a od té doby pokračují v zotavování doma. Podle Moora jsou oba stále vyčerpaní a mají kašel, ale vrátila se jim chuť k jídlu. Nyní se proto snaží co nejvíce odpočívat.

Mooreovi se potkali, když bylo Sidneymu 16 a Jean 15 let. V roce 1964 se vzali a mají spolu tři děti a nyní také sedm vnoučat a tři pravnoučata.

V britských nemocnicích došly ochranné pomůcky, pacientů přibývá

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám