Hlavní obsah

Šéfové Fiat Chrysler si kvůli koronaviru dočasně sníží mzdy

Vedení italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles si dočasně sníží mzdy kvůli koronavirové pandemii, aby se zabránilo propouštění. S odvoláním na dopis, který zaměstnancům zaslal šéf podniku Mike Manley, o tom v pondělí informovala agentura Reuters.

Foto: Yves Herman, Reuters

šéf Fiat Chrysler Mike Manley

Článek

Manley uvedl, že bude mít v nadcházejících třech měsících poloviční mzdu, aby se zabránilo propouštění zaměstnanců ve druhém čtvrtletí.

Místo aut roušky, Fiat Chrysler mění výrobu

AutoMoto

Předseda představenstva John Elkann a další členové představenstva se podle Manleyho dopisu výplaty vzdají do konce roku.

Fiat jako i další velké světové automobilky kvůli koronaviru omezil výrobu. Firmy se navíc obávají propadu poptávky.

Manley, který nastoupil do čela FCA v červnu 2018 po smrti svého předchůdce Sergia Marchionneho, si podle dřívějších informací Reuters loni vydělal dohromady 13,3 milionu eur (363 milionů korun). Základní plat byl 1,43 milionu eur, prémie 1,2 milionu eur a dlouhodobé pobídky celkem 8,8 milionu eur, vyplývá z prohlášení firmy pro burzu. Pobídky se odvíjejí hlavně od plnění cílů prodejů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Další členové vedení podniku budou pobírat o 30 procent nižší mzdu. Zaměstnanci, které snížení počtu směn v důsledku koronaviru dosud neovlivnilo, budou požádáni o to, aby si 20 procent mzdy nechali vyplatit v pozdějším datu.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Auto prodlužuje odstávku výroby

Automobilka Škoda Auto v pátek prodloužila odstávku výroby ve všech třech českých závodech kvůli pandemii koronaviru nejméně do 14. dubna, informovalo vedení...

Výběr článků

Načítám