Hlavní obsah

S novou aplikací lze prodávat i bez e-shopu

Právo, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména malým obchodníkům, kteří kvůli koronaviru museli zavřít prodejny, by mohla pomoci nová aplikace, díky níž bude možné prodávat zboží přes internet, aniž by si museli pořizovat drahý e-shop.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Tento týden aplikaci v Česku spustila společnost Global Payments.

„Chceme pomoci obchodníkům, kteří kvůli koronaviru museli zavřít kamenné prodejny. S naší aplikací GP easy2sell mohou hned následující den začít prodávat. Platforma je navíc zdarma a my jim jako součást pomoci dáme i tři měsíce fungování bez poplatků z karetních transakcí, abychom jim pomohli překonat současnou krizi,“ sdělil Právu mluvčí Global Payments Ondřej Holoubek.

Podle statistiky této společnosti, která je světovou jedničkou v oblasti platebních technologií, se maloobchodní prodej v ČR v březnu kvůli uzavřeným prodejnám propadl o 40 procent.

Ekonomové navrhují novelu zákona pro odklad odvodu DPH

Ekonomika

Zatímco v době před epidemií koronaviru utratili Češi v obchodech přes půl miliardy korun denně, v současnosti zaplatí v kamenných obchodech přes terminály Global Payments každý den okolo 250 milionů korun, naprostou většinu za potraviny. Místo v tradičních prodejnách začali lidé nakupovat více na internetu.

Jak to funguje

Aplikace funguje tak, že umožní obchodníkům nabídnout jejich zboží k prodeji na sociálních sítích nebo skrze platební odkaz, aniž by museli mít e-shop a museli rozumět prodeji on-line. Funguje přitom mimořádně jednoduše. Obchodník vyfotografuje svoje zboží, přidá popis a cenu a vloží na svoje profily na sociálních sítích. Odkaz také může poslat zákazníkům skrze e-mail, SMS zprávu nebo další komunikační sítě, jako je například WhatsApp.

Na sociálních sítích si zájemce produkt nebo službu vybere, zaplatí kartou on-line a kurýrní služba mu zásilku přiveze až domů (případně si produkt vyzvedne přímo u obchodníka).

Češi díky koronaviru objevují kouzlo on-line farmářů

Domácí

„Obchodníkovi odpadá nutnost pořizovat si a platit za e-shop, který navíc není možné spustit během krátké doby. Po stažení aplikace GP easy2sell určené pro Android nebo iOS může začít prodávat v podstatě hned druhý den,“ doplnil Radovan Bryx, manažer týmu, který novou aplikaci připravil.

Jako další pomoc podnikatelům bude Global Payments aplikaci poskytovat zdarma. Navíc bude během epidemie nebo po dobu tří měsíců, hradit i všechny karetní poplatky. Po uplynutí této doby bude standardní cena nastavena na 1,49 procenta z objemu transakcí – tato cena má podle společnosti zahrnout veškeré náklady včetně provozu celého řešení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám