Hlavní obsah

Prešované poslali do Česka 250 roušek jako dík za zbourání vybuchlého paneláku

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Obyvatelé Prešova poslali 250 roušek do Horního Jiřetína, kde má sídlo společnost Cannoneer Group. Firma loni za symbolické jedno euro zbourala panelák v prešovské Mukačevské ulici, který 6. prosince 2019 zničil výbuch plynu a následný požár. Při tragédii zemřelo osm lidí.

Foto: Policie SR

Stroj české firmy Cannoneer Group v prosinci 2019 pracoval na demolici paneláku v Prešově.

Článek

Obyvatelé Prešova se dozvěděli, že v obci je nedostatek roušek, a rozhodli se pomoci. K zásilce 250 roušek připojili dopis, v němž opětovně firmě děkují za pomoc s ruinami obytného domu.

Foto: repro Facebook

Roušky z Prešova

Speciální stroj české firmy začne po víkendu rozebírat panelák v Prešově

Evropa

„Prosím, přijměte naši malou pomoc v této nelehké situaci, jaká nás všechny postihla, v podobě vlastnoručně ušitých roušek pro zaměstnance vaší firmy a vaše blízké. Roušky ušilo několik žen v našem městě právě pro vás,“ uvedli obyvatelé Prešova v doprovodném dopise. „Opatrujte se, bratři Češi. Upřímné díky,“ končí psaní.

Velké díky, reagovali Češi

Firma Cannoneer Group na sociální síti poděkovala za zhotovení a zaslání roušek. „S rouškami jsme se podělili s obcí Horní Jiřetín, kde máme základnu. Obec roušky rozdá. Velké poděkování Prešovu z Horního Jiřetína,“ reagovala firma.

Reklama

Výběr článků

Načítám