Hlavní obsah

Policie musela uzavřít cely v Liberci kvůli cizinci s podezřením na koronavirus

Právo, Michael Polák
Liberec

Policie musela o víkendu uzavřít své cely předběžného zadržení v Liberci. Mohlo za to podezření na onemocnění covid-19 u 49letého cizince, který byl v pátek po zadržení v Praze eskortován právě do Liberce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po muži pátrali zdejší kriminalisté v souvislosti s trestnou činností spáchanou v Liberci v roce 2017. „U zadrženého policisté v sobotu naměřili opakovaně zvýšenou teplotu. Proto požádali hygieniky o provedení testu na nákazu novým typem koronaviru,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zatímco se čekalo na výsledek cizincova testu, musela policie cely předběžného zadržení uzavřít. „To znamená, že nikoho dalšího tam nebylo možné umístit. Tři další osoby, které tam v té době už pobývaly, tam zůstaly, ale musely být přerušeny veškeré úkony s nimi, jako například výslechy,“ upřesnila pro Právo Šrýtrová.

Zákazník močil ve Svitavách do pečiva, zachytila ho kamera

Krimi

Výsledky testů v neděli ukázaly, že cizinec onemocnění covid-19 nemá. „Následně putoval na výslech k policejní komisařce, kde vypovídal k případu z roku 2017. Poté byl propuštěn na svobodu,“ doplnila mluvčí.

Nešlo o první případ, kdy se liberečtí policisté při kontaktu se zadrženým setkali s podezřením na nákazu koronavirem. Že je nemocný, na ně například vykřikoval jeden ze zadržených. Nakažený nebyl, ale zakročující hlídka musela být v karanténě do doby, než přišly výsledky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám