Hlavní obsah

Pláže v USA jsou plné lidí, přestože obětí koronaviru neubývá

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy americké jsou stále nejvíce postiženou zemí koronavirem. Tisíce lidí to však neodrazuje od slunění na plážích, které jsou mnohde už běžně přístupné. Agentura Reuters, která uveřejnila záběry z jedné z pláží v New Jersey, uvádí, že během víkendu však platí striktní pravidla regulující počty návštěvníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pláže v New Jersey zaplnili návštěvníciVideo: Reuters

 
Článek

Britský server Sun píše, že obyvatelé města New York a sousedního státu New Jersey ignorují situaci v zemi, a vyrazili se v sobotu slunit třeba na slavnou Long Beach. Úřady přitom varují, že se aktuální stav může ještě zhoršit, pokud si lidé nedají pozor a nebudou dodržovat pravidla sociálního odstupu. „S příchodem horkého léta nás čekají těžké časy,“ uvedl radní z Manhattanu Mark Levine, který naléhá na newyorského starostu Billa de Blasia, aby přišel s efektivním plánem, jak se chovat na ulicích, plážích, hřištích nebo v parcích.

Guvernér státu New York řekl, že se hovořilo o možnosti, že zůstanou pláže zavřené, k tomu se orgány nicméně neuchýlily. Je však dovoleno využít jen 50procentní kapacitu pláží, přičemž se provádějí kontroly u vstupu a limitují se také místa na parkování. Hřiště a plavecké bazény zůstávají uzavřené.

Lidem se nechce čekat

V New Jersey se má většina pláží otevřít až kolem svátku Memorial Day, který připadá na pondělí 25. května. Lokální server NJ.com uvádí, že spoustě lidí se na oficiální začátek sezony čekat nechtělo, a tak vyrazili na pláže, které už otevřené jsou.

Orgány nicméně uvádějí, že návštěvníci dodržují pravidla a během soboty se neobjevil žádný zásadní problém. „Lidé si zvykli na sociální odstup, takže si dávají pozor,“ uvedl Joe Bongiovanni, správce pláže ve městě Asbury Park. Množství návštěvníků dorazilo i v rouškách.

Plné pláže jsou ale i v jiných státech USA, například na Floridě. Epidemie koronaviru ovšem stále není pod kontrolou, podle agentury Reuters je v zemi přes 1,5 milionu potvrzených případů, s covidem-19 zemřelo 89 383 lidí.

Američan v kostýmu smrtky protestuje proti otevření pláží

Koktejl

Anketa

Budete nosit roušku i na koupališti?
Ano
16,1 %
Ne
83,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5686 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám