Hlavní obsah

Paříž znovu zavírá bary i kavárny

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V Paříži kvůli rostoucímu počtu koronavirových případů začaly od úterý nejméně na dva týdny platit zpřísněné podmínky. Zcela zavřeny zůstanou kavárny a bary, fungovat budou pouze restaurace, ale také ty čeká omezení, uvedla agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Paříži se zavírají restaurace a baryVideo: AP

 
Článek

„Epidemie se u nás šíří příliš rychle, proto přistupujeme k těmto opatřením. Musíme se neustále přizpůsobovat realitě a hledat rovnováhu mezi zdravím našich občanů a nutností omezit hospodářský a sociální život,“ řekl na pondělní tiskové konferenci šéf pařížských policistů Didier Lallement.

Provozovatelé restaurací budou v příštích dvou týdnech povinni zajistit dezinfekční gel u každého jídelního stolu. Podobně jako v Česku bude v Paříži platit limit šesti osob u jednoho stolu a židle od sebe mají být vzdáleny nejméně metr. Roušky mohou zákazníci odložit jen při konzumaci jídla či pití.

Paříži hrozí uzavření restaurací

Koronavirus

Ministryně práce Élisabeth Borneová vyzvala Pařížany a lidi, kteří pracují v hlavním městě, aby „pracovali z domu tak často, jak jen to půjde“.

Kromě restauračních zařízení se nařízení dotknou také škol. Výuka bude probíhat v poloviční kapacitě, než dovolují jednotlivé třídy nebo sály, to proto, že mladší populace „oživila“ koronavirovou epidemii.

Zemřel návrhář Kenzó Takada, podlehl koronaviru

Koronavirus

Veřejná shromáždění budou omezena na 10 osob a venkovních sportovních či kulturních akcí se smí zúčastnit nanejvýš 1000 lidí. Omezeny budou také návštěvy domovů pro seniory. Zcela zakázány budou svatby, večírky, výstavy nebo konference, které se budou pořádat ve vnitřních prostorách. V nákupních centrech by měl být omezen pohyb lidí tak, aby se pohyboval jeden člověk na čtyřech metrech čtverečních.

Tato opatření by měla platit 15 dní.

V Paříži denně přibývá přibližně kolem 3500 nových případů koronaviru, v pondělí jich ale bylo dokonce necelých 6000, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Počet vážně nemocných s covidem-19 stoupl podle Aureliena Rousseaua z regionální zdravotní agentury (ARS) o 36 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám