Hlavní obsah

Mimořádný stav na Karvinsku končí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Zatímco téměř v celé republice dosud probíhalo rozvolňování karanténních opatření, na Karvinsku byla v posledních dnech situace méně radostná kvůli nákaze covidem-19 mezi horníky. Od pátku však i zde přísná opatření polevila. Rozhodli o tom krajští hygienici.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Důl Darkov

Článek

Do pátku se nemohly konat akce nad 100 lidí a byly zakázány i návštěvy v nemocnicích a sociálních zařízeních. Jak ale sdělila ředitelka Krajské hygienické stanice v Ostravě Pavla Svrčinová, tato opatření bylo možné díky pozitivnímu vývoji uvolnit. Města a obce už rovněž nemusejí pravidelně provádět dezinfekce veřejných prostranství. Hromadných akcí se nyní může účastnit až 500 lidí stejně jako v jiných regionech.

Koronavirus se na Darkově šířil už před měsícem

Koronavirus

V souvislosti s Dolem Darkov společnosti OKD je dosud v evidenci hygieniků 470 pozitivně testovaných lidí, mezi nimi 314 zaměstnanců dolu včetně 22 polských pendlerů a 149 jejich příbuzných. V celém Moravskoslezském kraji se od počátku pandemie nakazilo 1755 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám