Hlavní obsah

Kde najít aktuální informace k cestám do zahraničí

Novinky, jem

České občany, kteří se po uvolnění režimu na hranicích chystají vycestovat, ministerstvo zahraničí vyzývá, aby si na stránkách českých zastupitelských úřadů v cílových zemích ověřili, jaká pravidla tam aktuálně platí. Zejména to, zda je do země vůbec pustí. V nejbližších hodinách by se měly aktuální a ucelené informace objevit přímo na webu www.mzv.cz.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kontroly na hranici s Rakouskem. Ilustrační foto

Článek

„Jelikož osobní letecká přeprava prakticky není možná, zaměřujeme se prvotně na okolní země. Informace o cestách do nich bychom mohli mít na stránkách ještě během dneška (pátku),” řekla Novinkám mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Cestování je pouze teorie, nikam vás nepustí, tvrdí Babiš

Koronavirus

Ucelené a aktuální informace o pravidlech cestování do všech zemí na jednom místě ministerstvo zahraničí podle Štíchové umístí na své stránky hned, jak to bude možné, což by mohlo být už o víkendu nebo v pondělí.

Hamáček: Nejsme policejní stát. Na dovolenou může každý

Domácí

Linky pro telefonické dotazy

Dotazy týkající se cestování do zahraničí zodpoví také na ministerstvu vnitra. Obracet se je možné na čísla ze seznamu ZDE nebo mailem na adrese cestovani.covid19@mvcr.cz.

Na čtyři dny lze vycestovat i s testem z ČR

Domácí

Ministerstvo zahraničí však na občany nadále apeluje, aby do ciziny cestovali jen v nutných a neodkladných případech. Doporučuje také, aby se lidé při cestách do zahraničí registrovali v systému DROZD.

V případě nouze je možné kontaktovat hotlinku ministerstva zahraničí na číslech +420 224 183 100 a +420 224 183 200.

Reklama

Výběr článků

Načítám