Hlavní obsah

Jak se žije v karanténě rodině s deseti dětmi

Novinky, das

Když se maďarský kanoista a bývalý mistr světa Márton Joób ženil, plánoval se svou ženou šest dětí. Osud jim ale přál, dnes již mají deset dětí a jedenácté je na cestě. Zvládnout ale tolik dětí během karantény, kdy děti nechodí do školy a všichni jsou uzavřeni v domě, je občas nad lidské síly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Maďarská rodina ukazuje, jaké to je trávit karanténu s deseti dětmiVideo: Reuters

 
Článek

Mnozí rodiče si stěžují, jak je pro ně těžké zvládat domácí vyučování s dvěma dětmi. Pro ně tak bude naprosto nepředstavitelné, jak je to se šesti školáky a k tomu se čtyřmi menšími dětmi, jak tomu je v rodině Martona Jooba.

Zkoordinovat vše tak, aby každé dítě stihlo splnit všechny úkoly včas, k tomu zabavit ještě menší děti a připravit pro všechny jídlo, vyžaduje nejen spoustu energie a umu, ale také pořádnou dávku trpělivosti.

Pracující rodiče se hroutí z množství domácích úkolů svých školáků

Koronavirus

Joób si ale nestěžuje. Všechny tyto nové skutečnosti pojal jako výzvu, která v konečném důsledku může ještě více děti mezi sebou sblížit. Sám po dvou týdnech izolace potvrzuje, že jsou děti samostatnější, naučily se lépe spolupracovat, pomáhat v domácnosti a zároveň to u nich posílilo i jejich křesťanské hodnoty.

„Tento virus změnil mnoho věcí, pomohl nám alespoň trochu zpomalit,” svěřil se trojnásobný mistr světa v kanoistice v letech 2003 až 2007.

Mnohé školy zbytečně stresují děti i rodiče

Koronavirus

Pro Martona je jeho rodina nadevše. I když přiznává, že je občas velmi těžké vše zvládat, rád by ještě svou rodinu v současné době čítající šest dívek, čtyři chlapce ve věku 1-15 let a jednoho ještě nenarozeného chlapce, rozšířil. „Pokud nám Bůh dopřeje, pak bychom se ženou chtěli ještě další dvě děti,” dodává Marton.

Maďarsko hlásí 85 obětí koronaviru, země prodloužila omezení pohybu

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám