Hlavní obsah

Itálie hlásí 627 mrtvých za den, ještě víc zpřísnila karanténu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počet obětí koronaviru SARS-CoV-2 v Itálii stoupl za den o 627 na 4032, uvedl v pátek večer šéf civilní ochrany Angello Borrelli. To je rekordní nárůst. Počet potvrzených případů je 47 021. Země od soboty zavírá i parky a zahrady. Lidé budou moci jen vyjít před dům, například si zacvičit. Oznámil to po zveřejnění nových čísel ministr zdravotnictví Roberto Speranza.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

jednotka intenzivní péče v nemocnici v italské Brescii

Článek

Dosavadní rekord v počtu obětí byl ze středy, tehdy bylo oznámeno 475 mrtvých za den. Na Itálii nyní připadá 36,6 procenta obětí Covid-19 na celém světě.

Oproti čtvrteční bilanci se počet infikovaných zvýšil téměř o 6000. Počet vyléčených stoupl o 415 na 5129. Zatím tedy přibývá obětí i nakažených více než vyléčených, což ukazuje, že epidemie není pod kontrolou.

Nová restriktivní opatření platí od 21. do 25 dubna. Už se nesmí na procházky do parků ani na sportoviště, cvičit lze jen před vlastním domem, ovšem za dodržení minimálně metrové vzdálenosti od dalšího člověka.  Zakázány jsou také cesty na chaty a zavírají se obchody s potravinami na nádražích.

Proč Itálie? V textilkách na severu země pracovaly desítky tisíc čínských dělníků

Koronavirus

Objevila se také zpráva, že zemřel vůbec první nakažený koronavirem, 38letý muž, který nakazil ženu i svého známého, s nímž si šel zaběhat. Od něj virus dostal jeho otec, který provozoval restauraci, kde se nakazili tři hosté. První nakažený pak nakazil i několik lidí v nemocnici, kde skončil, uvedla agentura ANSA.

V prvním avizu agentury ANSA bylo uvedeno, že skonal. Později agentura tuto lištu stáhla. Ve skutečnosti byl totiž přemístěn na jiné oddělení. Už neleží na JIP, protože se jeho stav zlepšil. Jeho těhotná žena se vyléčila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám