Hlavní obsah

Herci Slováckého divadla volají domů seniorům, aby je potěšili

– Uherské Hradiště
Právo, alf

Originální nápad dostali herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti. V době pandemie, která jim znemožnila hraní i přípravu nových inscenací, nejenže šijí roušky a obstarávají ohroženým skupinám lidí nákupy, ale nově i volají seniorům přímo domů.

Foto: Slovácké divadlo

Herci Slováckého divadla

Článek

„Uvědomili jsme si, jak někteří senioři potřebují úplně obyčejný rozhovor. Aby se někdo zajímal o to, co dělají, co mají rádi, nebo i o to, čeho se třeba obávají. Proto jsme spustili akci nazvanou Jako na zavolanou,” přiblížil ředitel divadla Michal Zetel.

„Mnozí z herců mají také starší rodiče, tak vědí, jak je to důležité,“ doplnil.

Výzvu k zasílání příběhů seniorů zveřejnili divadelníci na svém facebookovém profilu. „Hlásí se diváci z celé republiky,“ uvedl mluvčí a herec slováckého souboru Josef Kubáník.

Například Andrea Stará napsala: „Jsem v Praze, moje maminka je na Moravě, jsem zdravotní sestra a nemůžu za ní. Tak by určitě mamce udělalo radost aspoň krátké potěšení a povídání.”

Divadlo na Vinohradech v karanténě hraje online

Koronavirus

Do akce se zapojuje celý herecký soubor. „Seniorů je v našem hledišti večer co večer spousta, a když potřebujeme podržet, tak nám fandí a často po představení tleskají vestoje. Moc rádi jim tu přízeň teď vrátíme a zkrátíme ten nekonečný čas, kdy všichni čekáme, až bude zase dobře,” podotkla herečka Jitka Hlaváčová.

Akce Jako na zavolanou je časově neomezená, herci Slováckého divadla jsou podle slov ředitele Slováckého divadla Michala Zetela připraveni telefonovat seniorům, dokud o to bude zájem.

Reklama

Výběr článků

Načítám