Hlavní obsah

Doručených balíků si 72 hodin nevšímejte, radí vědci

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská veřejnost byla vědci varována před okamžitým otevíráním doručených balíků. Jde o jeden z mnoha tipů projektu Germ Defence ve snaze snížit riziko nákazy koronavirem. Mezi další tipy vědců z univerzit v Bathu, Bristolu a Southamptonu patří pravidelná dezinfekce podlah a věcí, na které lidé doma často sahají.

Foto: Profimedia.cz

Když přejímáte balík, nezapomínejte na hygienu. A pokud můžete, odložte jej na pár dní stranou.

Článek

„Víme, že se covid-19 přenáší stejně jako ostatní viry. Náš web Germ Defence poskytuje rady, jak se můžete před koronavirem chránit obdobně, jako kdyby šlo o jiné viry. Projít informace zabere asi 10 minut, ale tipy vás mohou pomoci ochránit před koronavirem stejně jako před běžnou chřipkou či virózou,” uvedl Ben Ainsworth z Bath University s tím, že cílem projektu je mimo jiné i to, aby se v domácnostech snížila tzv. virová nálož.

Vědci zdůrazňují, že je nezbytné, aby si lidé zažili určité návyky a podle nich se v následujících měsících řídili. Tvrdí, že vzhledem k tomu, že většina lidí se léčí z nákazy koronavirem doma, je důležité snížit právě onu virovou nálož, která se v domácnosti vyskytuje.

Důležité i přenosy v rámci rodin

Doručené zásilky mohou skýtat řadu nebezpečí v podobě velkého množství osob, se kterými přišly do kontaktu, ale stejně tak i neznámých prostor, kterými prošly. Tím, že si jich nebudete 72 hodin všímat, značně snížíte riziko nákazy.

„Náš web jsme tvořili ve spolupráci se zdravotníky a pomáhat by měl jak během běžných zimních měsíců, tak i při obdobné pandemii,” uvedl Paul Little z univerzity v Southamptonu s tím, že nejde pouze o to snížit přenos viru mezi lidmi obecně, ale také mezi členy rodiny, kteří obývají jednu domácnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám