Hlavní obsah

Dcera Stephena Hawkinga darovala otcův ventilátor nemocnici, aby zachraňoval životy

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plicní ventilátor, který světoznámý fyzik Stephen Hawking bojující s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS) používal v posledních pěti letech svého života, darovala jeho rodina nemocnici Royal Papworth ve městě Cambridge. Tam bude k dispozici pro pacienty s nemocí covid-19. V této nemocnici se o známého vědce, který zemřel v roce 2018 ve svých 76 letech, také starali.

Foto: Profimedia.cz

Ventilátor předala nemocnici dcera známého fyzika Lucy Hawkingová.

Článek

Hawkingova dcera Lucy při předání ventilátoru uvedla, že Nemocnice Royal Papworth jejímu otci pomáhala v těžkých časech: „Spojili jsme se s nějakými našimi starými přáteli a ptali se, zda bychom mohli nějak pomoci.”

Zmíněná nemocnice v Cambridge již více než zdvojnásobila své oddělení intenzivní péče, aby mohla lépe zvládat nápor pacientů.

Hawkingovo kolečkové křeslo bylo vydraženo za 8,8 milionu

Koktejl

Ač nemocnice dostala zásilku ventilátorů - které se používají u pacientů s těžkým průběhem nemoci - od státu, dar od rodiny Hawkingových uvítala. Po krátké kontrole technického stavu ho spokojeně zařadila mezi ostatní přístroje.

„Poté, co náš otec zemřel, vrátili jsme veškerou výbavu, kterou používal, jejímž majitelem byla národní zdravotní služba. Byly ale i nějaké předměty, které si zakoupil sám. Ty nyní předáváme lékařům, aby mohly pomáhat v boji s covidem-19,” uvedla Hawkingová s podotknutím, jak moc si její rodina práce zdravotníků váží.

Reklama

Výběr článků

Načítám