Hlavní obsah

Britská firma umožní dalším společnostem vyrábět její lehký plicní ventilátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luton

Britská společnost Smiths Medical minulý týden oznámila, že zveřejní technické podrobnosti o jednom ze svých lehkých plicních ventilátorů PARAPAC Plus, aby ho mohly vyrábět i jiné společnosti. Plicních ventilátorů je v době pandemie koronaviru nedostatek. Potřebné jsou u nejtěžších případů.

Foto: Profimedia.cz

Plicní ventilátory jsou důležité pro pacienty s nemoci Covid-19

Článek

Společnost krok udělala krátce poté, co byly britské podniky vyzvány, aby změnily svůj výrobní program a soustředily se na produkci nedostatkových plicních ventilátorů.

Tyto přístroje pomáhají při dýchacích potížích - do plic vhánějí kyslík a odstraňují kysličník uhličitý. Ventilátory jsou potřebné pro pacienty s nejtěžším průběhem nemoci Covid-19, způsobované novým koronavirem. Kapénková infekce zasahuje nejčastěji sliznice horních a dolních dýchacích cest a projevuje se kašlem a problémy s dýcháním.

Británie zavírá obchody, lidé smějí chodit jen ve dvou

Koronavirus

Společnost se sídlem v anglickém Lutonu - která sama zvyšuje výrobu těchto přístrojů - kromě zveřejnění technické dokumentace k jednomu typu ventilátorů také poskytuje rady při jejich výrobě.

„Děláme všechno možné, abychom podstatně zvýšili výrobu našich ventilátorů zde v Lutonu i ve světě,“ uvedl mluvčí společnosti.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

O změnu části svého výrobního programu už projevila zájem třeba automobilka Nissan, která zastavila výrobu aut ve svém závodě, jenž je největší továrnou na výrobu aut v Británii, dále automobilky Ford a Honda, výrobce autodílů Unipart, výrobce bagrů JCB či výrobce leteckých motorů Rolls-Royce.

Nissan už s výrobou začal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám