Hlavní obsah

Biskup Herbst se zotavil z covidu-19, jeho zdravotní stav ale není dobrý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emeritní biskup Karel Herbst (76) se uzdravil z nemoci covid-19, měl negativní testy. Byl převezen zpět z Nemocnice na Homolce do střešovické nemocnice. Jeho stav je stabilizovaný, není však moc dobrý, uvedla dnes na webu Česká biskupská konference. Šestasedmdesátiletý Herbst je při vědomí a nyní ho čeká zřejmě dlouhá rekonvalescence.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Biskup Karel Herbst (na archivním snímku z 5. dubna 2005)

Článek

U biskupa Herbsta bylo v sobotu 28. března potvrzeno onemocnění covid-19. Pracovníci arcibiskupství, kteří s ním byli v posledních dnech v kontaktu, včetně kardinála Dominika Duky, nastoupili do karantény. U nikoho dalšího se ale nákaza podle dřívějších informací neprokázala.

Ve čtvrtek 2. dubna se stav emeritního pomocného biskupa Karla Herbsta zhoršil. Byl uveden do umělého spánku a napojen na umělou plicní ventilaci. Z Ústřední vojenské nemocnice byl převezen do Nemocnice na Homolce. Po Velikonocích se jeho stav zlepšil.

Herbst je emeritní pomocný biskup pražský. Na funkci pomocného biskupa na vlastní žádost rezignoval v roce 2016. Důvodem byla únava a vysoký věk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám