Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Kam s nimi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropský parlament ve středu označil Rusko, které od konce února vede válku proti Ukrajině, za stát podporující terorismus. Země útočí na civilní cíle a kritickou infrastrukturu. Režim v Rusku označila za teroristický před zhruba týdnem i česká Sněmovna. Odsoudila zejména útoky na ukrajinské civilisty a klíčovou energetickou infrastrukturu v zemi. Neuznává ani výsledky takzvaných referend o připojení čtyř okupovaných oblastí na východě Ukrajiny k Rusku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Současné Rusko je tedy kolébka státního teroru. Jestli někomu nestačily barbarské genocidní útoky zbabělého Putina na ukrajinské paneláky a dětská hřiště, je to teď černé na bílém od úřadů. Vladimir Putin se mstí na civilním obyvatelstvu ukrajinských měst, protože se přesvědčil, že v přímém vojenském střetu prohrává. Kremelský politolog Sergej Markov prohlásil, že Ukrajinci, kteří se nechtějí podvolit Kremlu, musí být vyřazeni z civilizace.

Představte si, že se musíte obejít bez elektřiny, vody, váš byt nebo dům je nevratně poškozen ruskými raketami a nemáte ani kam jít. Nehledě na to, že vám ruské střely zabily několik nejbližších. Všechno proto, že se nechcete podvolit okupantům, kteří sice nemají koule na otevřený boj, ale zato mají dost raket, kterými budou zdálky ničit váš život.

Dnes už není sebemenších pochyb, že kdyby Česko nebylo v NATO, čekal by stejný osud i naše domy a byty. Do rozvalin by pak přišli okupanti a ukradli všechno, co doma nemají a co zůstalo po hospodářích. A jistě tušíte, kdo by přišel s nimi, kdo by jim radil, kde mají co hledat, a kdo by za to chtěl svůj desátek od okupantů, které tak dlouho vzývali a kterým teď budou sloužit.

Budou to ti „spoluobčané“, kteří se teď shromažďují pod prapory se svatojiřskými stuhami a vyhrožují, že až se Rusku podaří svobodu a demokracii u nás vybombardovat, nastoupí oni a budou s námi pořádat tribunály, které budou pravděpodobně končit tresty smrti. Za co by zabíjeli? Inu za to, že mají podělané životy a že konečně mohou fyzicky zlikvidovat ty, kteří se měli, díky chytřejšímu mozku nebo šikovnějším rukám, líp než tato patologická sedlina.

Posloužil jsem si zde slovy TGM: „Fašismus je anonymní společnost nespokojených a odmítnutých s neomezeným ručením k výrobě politických báchorek a raubířských historek… fašismus je patologická sedlina… krize uvnitř národní demokracie.“

Teď je úředně stvrzeno, že stoupenci současného Ruska podporují teroristický režim. Kam s nimi? Právníci možná řeknou, že podle zákona tyto lidi postihovat nelze. Třeba ne. Ale posílat je nekompromisně za ruskou válečnou lodí, to se hodí vždycky.

Reklama

Výběr článků

Načítám