Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Akce Sněmovna a Václavák si v Kremlu můžou odškrtnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blitzkrieg na Ukrajině se Putinovi nepovedl. Nevyvíjí se podle jeho představ ani celá válka, kterou rozpoutal proti západnímu sousedovi. Když je na bojišti smůla, je třeba přidat na jiném úseku války, kterou léta vede proti svobodnému světu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Zvězda, což je médium ruského ministerstva obrany, včera upozornila, že i v Německu proběhnou akce proti současnému uspořádání společnosti „podle českého vzoru“. Co je český vzor v názvosloví kremelských stratégů a taktiků? To jsme viděli koncem minulého týdne v Praze.

Nejdříve proběhla akce Sněmovna. Hlavním aktérem byl AB, což lze vzhledem k jeho pracovní morálce a mentální úrovni rozluštit jako Absentér blábolivý. Nebudu opakovat všechny pitomosti, které od té doby proběhly médii a sociálními sítěmi a které nikdo jiný kromě Andreje Babiše by snad nebyl schopen vyprodukovat. Účel akce ale – v dosažitelném rozsahu – byl splněn.

Vláda Petra Fialy hlasování o nedůvěře ustála. To však bylo jasné už před začátkem akce. Šlo o co největší porci hnusu založeného na polopravdách a přímých lžích, která měla být vhozena do veřejného prostoru. A která měla nabudit účastníky další akce naplánované na sobotu na pražském Václavském náměstí.

Propojení se zdařilo, jak zjistíte z momentky z demonstrace, kde účastnice velebí Andreje Babiše, Karla Havlíčka a Alenu Schillerovou.

Hlavním obsahem akce na Václaváku ale nebylo vyzdvihování Babiše a jeho party. Ti jenom připravili půdu. Stručné shrnutí cílů pořadatelů je tady: zajistit levný plyn z Ruska, nenechat si kazit českou krev cizáckými prvky, opustit mezinárodní demokratické organizace, jejichž je Česko členem.

Toto je ten český vzor, který oznámila kremelská Zvězda. V sociálních sítích se rozhořel spor o slova premiéra Petra Fialy, že „demonstraci na Václavském náměstí svolali lidé s proruskou orientací a extremisté“. Mnozí hájili tzv. běžné nebo obyčejné občany, které na Václavské náměstí prý nahnal strach z budoucnosti.

Jenže strach z budoucnosti mají také ti, které by ani nenapadlo na ten Václavák, do náruče prokremelských nacionalistů, vůbec přijít. Z toho logicky vyplývá, že každý, kdo tam šel, vyjádřil svou přítomností podporu cílům organizátorů shromáždění. A podpořil Putina a jeho válku, v tomto případě hybridní válku proti České republice.

Kdyby sobotní dav z Václaváku získal moc, dostali by jeho lítostiví obhájci na výběr tři možnosti:

1. Jít do jeho služeb. 2. Emigrovat. 3. Nechat se zlikvidovat. A samotný tento dav by se konečně mohl pokochat kýženým ruským standardem. I ruční prádelnu ve Vltavě by jim možná zařídili.

Reklama

Související témata:
Den očima

Výběr článků

Načítám